GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η ποδηλασία συνδέεται με τον καρκίνο του προστάτη!

Όσοι κάθονται στη σέλα του ποδηλάτου εννέα ώρες την εβδομάδα, διατρέχουν έως και εξαπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη ...

Όσοι κάθονται στη σέλα του ποδηλάτου εννέα ώρες την εβδομάδα, διατρέχουν έως και εξαπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη

Ποδηλασία με μέτρο συστήνουν στους μεσήλικες άνδρες Βρετανοί επιστήμονες, επισημαίνοντας πως, όσοι κάθονται στη σέλα του ποδηλάτου εννέα ώρες την εβδομάδα, διατρέχουν έως και εξαπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη.  

Ερευνητές από το University College του Λονδίνου (UCL) πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη έως σήμερα κλινική μελέτη για τις επιδράσεις της ποδηλασίας στην υγεία. Στην έρευνά τους συμμετείχαν 5.200 ποδηλάτες, εκ των οποίων, oι 2.000 ήταν 50 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι μεσήλικες που έφταναν ή υπερέβαιναν τις εννέα ώρες ποδηλασίας την εβδομάδα, είχαν εξαπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη.

Για την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS), κάθε άντρας έχει μία στις επτά πιθανότητες να διαγνωστεί με τη νόσο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ποδηλασία δεν φάνηκε να σχετίζεται με την υπογονιμότητα ή τη στυτική δυσλειτουργία. Όμως, η συσχέτισή της με τον καρκίνο του προστάτη δημιουργεί ένα νέο, απρόσμενο κίνδυνο για τους άντρες που χρησιμοποιούν καθημερινά το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους ή για όσους κάνουν ποδήλατο με τις... ώρες στο γυμναστήριο.

«Τα ευρήματα της παρούσας μελέτης δείχνουν πως υπάρχει σχέση του καρκίνου του προστάτη και της πολύωρης ποδηλασίας στους άντρες άνω των 50 ετών» γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Journal of Men's Health».

Οι Βρετανοί επιστήμονες υπογραμμίζουν επίσης στο άρθρο τους πως είναι η πρώτη μελέτη που συσχετίζει την ποδηλασία με τον καρκίνο του προστάτη και για το λόγο αυτό δεν υπάρχουν μελέτες που να ρίχνουν φως στο μηχανισμό που κρύβεται πίσω από αυτή τη σχέση.

Υπενθυμίζεται ότι η ποδηλασία έχει ενοχοποιηθεί εδώ και χρόνια για καρκίνο των όρχεων στους νεαρούς άντρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια