GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρόστιμα «φαρμάκι» και πρόσθετος φόρος σε όσους δεν έκαναν δήλωση εμπρόθεσμα

Το υπουργείο Οικονομικών είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα δώσει νέα παράταση για υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ενώ είχε ξεκαθαρίσει πως οι π...

Το υπουργείο Οικονομικών είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα δώσει νέα παράταση για υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ενώ είχε ξεκαθαρίσει πως οι ποινές θα είναι αρκετά αυστηρές για τους παραβάτες και, πλέον, με τη λήξη της προθεσμίας ετοιμάζεται να αναλάβει δράση.

Το πρωί της Τρίτης η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε οδηγίες προς τις υπηρεσίες της για το πως θα επιβάλουν τα πρόστιμα στους εκπρόθεσμους, ενώ, η εγκύκλιος που υπέγραψε η Κατερίνα Σαββαΐδου, προβλέπει ποινές «φωτιά».

Ειδικότερα:
Θα επιβληθεί πρόσθετος φόρος 1% επί του οφειλόμενου με τη δήλωση φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης, με αφετηρία υπολογισμού την 15η Ιουλίου.

Για περιπτώσεις που δεν προβλέπεται επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου, θα επιβάλλεται το πρόστιμο που προβλέπεται από το άρθρο 4 παρ. 1 εδάφιο 1 του ν. 2523/97, με τον περιορισμό το καταβλητέο σε κάθε μία περίπτωση ποσό, να μην ξεπερνά τα εκατό (100) ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια