GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στα μαχαίρια ΔΕΗ και αγρότες στην Ξάνθη για τα ποτίσματα! Σε αναβρασμό οι παραγωγοί

-Απειλεί με διακοπή ρεύματος σε όσους αγρότες δεν συμμορφώνονται η ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης  -Αναστατωμένοι οι αγρότες από την ανακοίνωση  Στα......

-Απειλεί με διακοπή ρεύματος σε όσους αγρότες δεν συμμορφώνονται η ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης 
-Αναστατωμένοι οι αγρότες από την ανακοίνωση 

Στα... μαχαίρια φαίνεται πως βρίσκονται πλέον αγρότες και ΔΕΗ στην περιοχή της Ξάνθης, με αφορμή τα ποτίσματα των πρώτων και το ύψος στο οποίο φτάνει το νερό. Η ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης διαμαρτύρεται πως οι αγρότες της περιοχής δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα με αποτέλεσμα κατά το πότισμα των καλλιεργειών τους το νερό να φτάνει τα καλώδια του ρεύματος, να γίνονται διακοπές και να είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμη και ηλεκτροπληξίας των ιδίων. 

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής Ξάνθης αναφέρει πως “τελευταία παρατηρούνται φαινόμενα ποτισμάτων αγροτικών εκτάσεων με συστήματα εκτόξευσης νερού μεγάλων αποστάσεων (πύραυλοι, μπεκ) χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψη καθόλου η καθ' ύψος κατεύθυνση και διαδρομή του νερού”. 

Όπως τονίζεται από πλευράς της ΔΕΗ, “αυτή η διαβροχή των ηλεκτρικών δικτύων εκτός της μηχανικής τους καταπόνησης, έχει σαν αποτέλεσμα αφενός την επιβάρυνση των υπολοίπων καταναλωτών λόγω στιγμιαίων βυθίσεων της τάσης και αφετέρου το πιο βασικό, την επικινδυνότητα για τους ίδιους τους παραγωγούς διότι ποτίζοντας κατ' αυτό τον τρόπο θέτουν τη ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας”. Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση η ΔΕΗ “απειλεί” πως εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση θα προχωρήσει στην άμεση και χωρίς προειδοποίησης διακοπή της παροχής. 

“Επειδή η Επιχείρηση είναι υποχρεωμένη πρώτον να παρέχει συγκεκριμένης ποιότητας ηλεκτρικό ρεύμα και βάσει τα διεθνή πρότυπα και δεύτερον να μεριμνά για την ασφαλή μεταφορά και διάθεση της προσφερόμενης ενέργειες, από σήμερα και στο εξής θα προβαίνει σε άμεση και χωρίς προειδοποίησης διακοπή της παροχής των αγροτικών παροχών των πελατών της που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη σύμβαση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν υπογράψει με την Επιχείρηση” επισημαίνεται από πλευράς της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης. 

Από τη μεριά τους οι αγρότες φαίνεται να πέφτουν από τα σύννεφα μετά και τη δημοσιοποίηση της  εν λόγω προειδοποιητικής ανακοίνωσης της ΔΕΔΔΗΕ  καθώς όπως τονίζουν επί σειρά ετών ποτίζουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χωρίς να ενοχλούν, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν και τα παράπονά τους για τις διακοπές στο δίκτυο της ΔΕΗ και ότι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγή τους. Μάλιστα όπως τονίζουν οι διακοπές αυτές αλλά και οι αντίστοιχες επιπτώσεις που επιφέρουν στην παραγωγή τους ουδέποτε αποζημιώνονται, ενώ ταυτόχρονα επιφυλάσσονται σχετικά με την εν λόγω ανακοίνωση και το ότι εκδίδεται την παρούσα χρονική περίοδο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια