GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μόνο αν ενωθούμε μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση στη Θράκη

Μετά την σκληρή προσπάθεια και τον αδιάκοπο αγώνα μας εδώ και πολλά χρόνια μπορούμε πλέον να πούμε πως έχουμε φτάσει σε σημείο να γνωρίζου...

Μετά την σκληρή προσπάθεια και τον αδιάκοπο αγώνα μας εδώ και πολλά χρόνια μπορούμε πλέον να πούμε πως έχουμε φτάσει σε σημείο να γνωρίζουν αν όχι όλοι τουλάχιστον οι περισσότεροι συμπατριώτες μας Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη κυρίως αναφορικά με την μουσουλμανική μειονότητας. Μέσα από τη συνεχή ενημέρωση που παρέχουμε τόσο μέσα από κείμενα σαν κι αυτό όσο και με τις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα ανά την Ελλάδα και έχουν ως βασικό τους θέμα τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και την συστηματική προσπάθεια εκτουρκισμού τους πλέον κανένας δε μπορεί να πει πως δε γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται στη Θράκη. Αν κάποιος το πει αυτό ή ψέματα θα λέει ή απλά δεν ενδιαφέρθηκε ο ίδιος να μάθει.

Φυσικά σκοπός μας πάντα ήταν να ενημερωθούν οι απλοί Έλληνες, οι απλοί πολίτες για τη Θράκη και όχι η επίσημη ελληνική πολιτεία η οποία έτσι κι αλλιώς γνωρίζει τα πράγματα καλύτερα κι από εμάς τους ίδιους. Θεωρούσαμε και θεωρούμε πως είναι όχι απλά χρήσιμο αλλά απολύτως αναγκαίο να μάθουν όλοι για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά εκατοντάδες Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης για να παραμείνουν Έλληνες και να αποφύγουν τον εκτουρκισμό τους. Φυσικά για εμάς είναι δεδομένο πως η προσπάθεια αυτή θα έχει και συνέχεια ώστε κανένας να μη μπορεί να πει πως δεν άκουσε, δεν έμαθε.

Δεν ξέρω όμως αν μόνο μια ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη είναι αρκετή και το λέω αυτό διότι παρόλο που πλέον οι πάντες γνωρίζουν για τα βρόμικα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στη Θράκη, η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και το παιχνίδι σιγά σιγά χάνεται. Μου περνάει από το μυαλό ακόμα και η σκέψη πως την ενημέρωση που παρέχουμε αναφορικά με τις δράσεις του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των ανθρώπων του μπορεί να την επιδιώκει η ίδια η Άγκυρα επειδή ενδεχομένως θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό έστω και άθελα μας προβάλουμε το «έργο» του τουρκικού προξενείου στη Θράκη. 

Για παράδειγμα εγώ ο ίδιος στο τελευταίο μου άρθρο αναφέρθηκα στην οικονομική ενίσχυση που παρέχει η Τουρκία για την ανέγερση νέων τζαμιών στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και όχι μόνο και παρόλο που δεν είχα τέτοιο σκοπό, έστω και άθελα μου ανέδειξα μια δράση του τουρκικού προξενείου η οποία ανακουφίζει οικονομικά τους κατοίκους των οικισμών στους οποίους κτίζονται νέα τζαμιά, ανέδειξα δηλαδή μια δράση την οποία μόνο θετικά βλέπουν αυτοί οι άνθρωποι αφού με την ενίσχυση αυτή και νέο τζαμί θα αποκτήσει το χωριό τους  και το χέρι στη τσέπη δε θα χρειαστεί να βάλουν. 

Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως θα πρέπει να κλείσουμε τα στόματα μας και να μη μιλάμε για όλα αυτά που κάνει το τουρκικό προξενείο στη Θράκη. Πιστεύω όμως πως πέρα από την ανάδειξη αυτών των δράσεων του τουρκικού προξενείου θα πρέπει να γίνουν και άλλες κινήσεις από τη μεριά μας. Με το να τα λέμε μόνο δεν πετυχαίνουμε κάτι, ίσα ίσα όπως είπα και πριν η κατάσταση χειροτερεύει και το παιχνίδι χάνεται. Άρα δε φτάνει μόνο να τα λέμε και η ενημέρωση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται κι από άλλες δράσεις οι οποίες ασφαλώς θα έχουν έναν και μοναδικό σκοπό, να μην επιτρέψουμε τον εκτουρκισμό των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης. 

Αναφέρομαι σε δράσεις τις οποίες δε μπορώ ούτε εγώ αλλά ούτε και κανένας άλλος να τις κάνει μόνος του αλλά θα πρέπει να τις κάνουμε όλοι μαζί. Άρα η λύση είναι μία και μοναδική, όλοι εμείς που αγαπάμε τη Θράκη και δίνουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα θα πρέπει να ενωθούμε σα μια γροθιά, να βάλουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί για τη Θράκη μας. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως όταν αναφέρομαι σε άλλες δράσεις τις οποίες πρέπει να αναλάβουμε δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου αλλά είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί θα μπορέσουμε να βρούμε αυτό ή αυτά που πρέπει να κάνουμε. 

Θεωρώ πως χρονικά περιθώρια για άλλη καθυστέρηση δεν υπάρχουν, θα πρέπει τώρα να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί και να φτιάξουμε ένα χρονοδιάγραμμα με τις επόμενες κινήσεις μας με τη διαφορά πως αυτή τη φορά θα είναι ομαδικές και όχι ατομικές. Μόνο όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε την υφιστάμενη κατάσταση στη Θράκη, μόνο όλοι μαζί ενωμένοι θα μπορέσουμε να πετύχουμε όλα όσα δε μπορεί ή μάλλον δε θέλει να πετύχει η ελληνική πολιτεία από την οποία είναι περιττό να πω πως δεν περιμένουμε σχεδόν τίποτα πλέον ή μάλλον το μόνο που περιμένουμε είναι να βάλει και επίσημα πωλητήριο για τη Θράκη. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα όλοι μαζί σε λίγο καιρό θα είναι πολύ αργά και τότε θα πρέπει να έχουμε μια πολύ καλή δικαιολογία προς τα παιδιά μας που επιτρέψαμε να γίνει ένα τόσο μεγάλο κακό στη Θράκη. 
Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ
Σ. Καραχότζα 

Δεν υπάρχουν σχόλια