GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στόματα ερμητικά κλειστά για το έγκλημα στην Ξάνθη! Τον μαχαίρωσαν και τα ίχνη του έχουν χαθεί

-Μαχαίρωσαν τσιγγάνο σε γλέντι στη Διομήδεια, τα ίχνη του χάθηκαν, αλλά όλοι σιωπούν  -Προβληματίζει η παρουσία του οικισμού στις παρυφέ...

-Μαχαίρωσαν τσιγγάνο σε γλέντι στη Διομήδεια, τα ίχνη του χάθηκαν, αλλά όλοι σιωπούν 
-Προβληματίζει η παρουσία του οικισμού στις παρυφές του χωριού 

Χωρίς τον, παράνομο, οικισμό των αθίγγανων στα όρια της Διομήδειας Ξάνθης λογάριαζε ο Ντοστογιέφσκι όταν προχωρούσε στη συγγραφή του κλασσικού μυθιστορήματος “Έγκλημα και Τιμωρία”, καθώς φαίνεται πως ο όρκος των σιωπής των μαφιόζων βρήκε εφαρμογή στον οικισμό και το έγκλημα δεν βρίσκει τιμωρία! 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το ThrakiToday.com το περασμένο Σάββατο στον παράνομο οικισμό των αθίγγανων πάνω ακριβώς από το εγκαταλελειμμένο γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό Διομήδεια του Ν. Ξάνθης, είχε στηθεί γλέντι. Πρόκειται για κάτι που συνηθίζεται, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, μιας και κάθε τόσο οι παρεπιδημούντες του οικισμού στήνουν γλέντια, βάζουν φωτιές, χορεύουν και πίνουν! 

Το γλέντι ωστόσο δεν άργησε να βαφτεί με αίμα, όταν τα πνεύματα άναψαν και σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα σε έξι άνδρες από την οποία ένας κατέληξε μαχαιρωμένος. Πρόκειται για τσιγγάνο μετρίου αναστήματος, γνωστό νταή στον κύκλο των υπολοίπων, ο οποίος ωστόσο μαχαιρώθηκε ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα Κιμμέρια όπου και πετάχτηκε μέσα σε ένα χαντάκι. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει άγνωστη ωστόσο τα ίχνη του έχουν χαθεί έκτοτε και κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει που βρίσκεται, ή ακόμη και αν ξέρει δεν μιλά. 

Για τη συμπλοκή δεν κλήθηκε η Αστυνομία μιας και επικράτησε η λογική του όρκου της μαφιόζικης σιωπής και τα στόματα παραμένουν μέχρι και σήμερα κλειστά.  

Προβληματίζει ο οικισμός! 
Ως γνωστόν εδώ και καιρό, μετά από μια μικρή παύση ελάχιστων μηνών, τσιγγάνοι έχουν δημιουργήσει έναν οικισμό πάνω από το πρώην γήπεδο ποδοσφαίρου στη Διομήδεια Ξάνθης. Στο παρελθόν ο χώρος είχε χρησιμοποιηθεί για αντίστοιχη χρήση, όταν και είχαν καταγραφεί υλικές ζημιές και βανδαλισμοί εντός του χώρου του γηπέδου. 

Οι κάτοικοι του οικισμού τότε αποχώρησαν, ωστόσο στη συνέχεια ο οικισμός χτίστηκε ξανά. Όπως σημειώνουν κάτοικοι της περιοχής, κάθε τόσο η Αστυνομία επισκέπτεται τον οικισμό καθώς δέχεται κλήσεις παραπόνων από κατοίκους, κυρίως από αγρότες, για τη δράση των τσιγγάνων. Σε κάθε περίπτωση η άναρχη χρήση του χώρου προβληματίζει, ενώ περιστατικά σαν το προαναφερθέν έγκλημα γεννούν έντονη ανησυχία και χρίζουν διερεύνησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια