GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εθελοντές έπιασαν δουλεία στο Πόρτο Λάγος - Καθάρισαν την αποικία ερωδιών το Σάββατο (+ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουλίου, η πρώτη εθελοντική δράση του φετινού καλοκαιριού στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακ...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουλίου, η πρώτη εθελοντική δράση του φετινού καλοκαιριού στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. 

Σε αυτή την πρώτη δράση οι εθελοντές του ΕΠ ΑΜΑΘ καθάρισαν το παραλιακό τμήμα της Αποικίας των Ερωδιών στο Πόρτο Λάγος. Η δράση εντάχθηκε στην εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στα πλαίσια της οποίας γίνονται παρόμοιες δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Στο ΕΠ ΑΜΑΘ επιλέχθηκε το παραλιακό τμήμα της Αποικίας των Ερωδιών στο Πόρτο Λάγος, ένα τμήμα του Εθνικού Πάρκου με μεγάλη οικολογική σημασία αλλά και σημείο αναψυχής για τους λουόμενους, τους οικοπεριηγητές και τους μικρούς μαθητές που επισκέπτονται για περιβαλλοντικές δράσεις την περιοχή.

Στο Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας - Ισμαρίδας, προσήλθαν το πρωί του Σαββάτου, μέλη του Δικτύου Εθελοντών του Εθνικού Πάρκου, μέλη του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Πόρτο Λάγος και εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας Νέας Κεσσάνης, του υπολιμεναρχείου Πόρτο Λάγος, του ΚΠΕ Βιστωνίδας και του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης. Στη δράση συμμετείχαν επίσης μικρά παιδιά και νέοι από το Πόρτο Λάγος.

Πριν τη μετάβαση στο σημείο της δράσης, στο Κέντρο Πληροφόρησης έγινε μια σύντομα ενημέρωση για τον τρόπο καταγραφής των απορριμμάτων σε ειδικά δελτία για στατιστικούς λόγους, ενώ παράλληλα δόθηκαν σε όλους όσους συμμετείχαν, το μπλουζάκι και το καπελάκι του Εθελοντή του Εθνικού Πάρκου με το λογότυπο «ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ»!

Συνολικά στη δράση συμμετείχαν περίπου 70 άτομα μεταξύ των οποίων τα παιδιά που μετά τον καθαρισμό έπαιξαν διάφορα περιβαλλοντικά παιχνίδια που ετοιμάστηκαν για τη μέρα αυτή. Η κ. Εύη Τριανταφυλλίδου, μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του ΚΠΕ Βιστωνίδας και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης υλοποίησαν παιχνίδια με θέματα την βιοποικιλότητα της περιοχής και ενθουσίασαν τους μικρούς φίλους.

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή όλους όσους συμμετείχαν και ιδιαίτερα τον Δήμο Αβδήρων που τοποθέτησε κάδους και προμήθευσε με υλικά για τον καθαρισμό, ενώ από τον σύλλογο του Πόρτο Λάγους προσφέρθηκαν τα απαραίτητα δροσιστικά ροφήματα.

Ευχόμαστε, με τη δράση αυτή, να υπήρξε ευαισθητοποίηση για την προστασία και ανάδειξη αυτού του τμήματος του Εθνικού Πάρκου με ιδιαίτερη ομορφιά αλλά και οικολογική αξία.

Η δημιουργία δικτύου εθελοντών του ΕΠΑΜΑΘ, ο εξοπλισμός τους, καθώς και οι επιμέρους δράσεις χρηματοδοτούνται μέσω της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του ΕΠΑΜΑΘ» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»-ΕΠΠΕΡΑΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια