GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αυτοί απολύονται από το δημόσιο – Η λίστα των 6.500 που φεύγουν από κάθε υπουργείο

- Τι προβλέπει η τελική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα - Οι απολύσεις στο δημόσιο θα γίνουν ως το τέλος του 2014 - Από τρία υπο...

- Τι προβλέπει η τελική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα
- Οι απολύσεις στο δημόσιο θα γίνουν ως το τέλος του 2014
- Από τρία υπουργεία, διαθεσιμότητα και συμβασιούχοι οι προς απόλυση υπάλληλοι

Δεν έχει τέλος η λίστα των απολύσεων στο δημόσιο. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται ότι η συμφωνία είναι οριστική και η ελληνική πλευρά παρουσίασε πρόγραμμα που έγινε αποδεκτό από την τρόικα.

Όλα δείχνουν ότι δεν θα ... περάσει της τρόικας για επιπλέον απολύσεις μέσα στη διετία 2015-2016 και έτσι οι απολύσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2014.

6.500 απολύσεις το 2014 καμία απόλυση για το 2015 
Ήδη έχουν γίνει από το 2013 8.500 απολύσεις. Για εφέτος ο αριθμός όπως προβλέπεται στο μνημόνιο θα είναι 6.500.

Οι απολύσεις των υπαλλήλων του δημοσίου και αυτή τη φορά θα προκύψουν μέσω μείωσης των δομών του κράτους, αλλά και μέσω λήξης του οκτάμηνου της διαθεσιμότητας, αλλά και απομακρύνσεις όσων οι συμβάσεις έχουν λήξει και εξακολουθούν να υπηρετούν με αποφάσεις δικαστηρίων.

Από που θα γίνουν οι απολύσεις 
Μια μεγάλη δεξαμενή προς απόλυση εργαζομένων είναι οι συγκοινωνίες. 1.050 είναι εκείνοι που προβλέπεται να απολυθούν από τις συγκοινωνίες μέσω μείωσης των δομών σε τραμ, μετρό κλπ. αλλά και από τα υπουργεία πολιτισμού και αγροτικής ανάπτυξης.

Μια δεύτερη μεγάλη δεξαμενή είναι οι εργαζόμενοι των οποίων οι υπάλληλοι υπηρετούν με προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων. Πρόκειται σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται για 1.850 υπαλλήλους.

Συγκοινωνίες, συμβασιούχοι και διαθέσιμοι στο στόχαστρο
Τελευταία και μεγαλύτερη δεξαμενή δεν είναι άλλη από εκείνη της διαθεσιμότητας.

Συνολικά προβλέπεται να απολυθούν μετά τη λήξη του οκταμήνου της διαθεσιμότητας 3.600 υπάλληλοι. Πρόκειται για τους υπάλληλους που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα από διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου και μετά την πάροδο οκτώ μηνών δεν έχουν απορροφηθεί σε νέα θέση στο δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια