GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μεταποίηση: Κάμψη της παραγωγής - στις 49,4 μονάδες ο ΡΜΙ τον Ιούνιο

Στις 49,4 μονάδες έκλεισε τον Ιούνιο του 2014 ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα ...

Στις 49,4 μονάδες έκλεισε τον Ιούνιο του 2014 ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (PMI) της Markit, με υποχώρηση σε σύγκριση με τις 51 μονάδες του Μαΐου.

Η τιμή αυτή, ήταν η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί από τον περασμένο Νοέμβριο και υπέδειξε ελαφρά επιδείνωση της υγείας του μεταποιητικού τομέα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η παραγωγή στα εργοστάσια της Ελλάδας αυξήθηκε με βραδύτερο ρυθμό τον Ιούνιο, ο οποίος ήταν ο ασθενέστερος σε διάστημα τριών μηνών.

Κύριος λόγος της επιβράδυνσης του ρυθμού αύξησης της παραγωγής, ήταν η ελαφρά μείωση των εισερχόμενων νέων εργασιών, το επίπεδο των οποίων είχε προηγουμένως καταγράψει αύξηση για έξι συνεχείς μήνες και κατά κύριο λόγο τον Μάιο.

Τα στοιχεία της έρευνας του Ιουνίου, υπέδειξαν επίσης εκ νέου μείωση της απασχόλησης στα εργοστάσια των κατασκευαστών, μετά την οριακή αύξηση που παρατηρήθηκε κατά τους δύο προηγούμενους μήνες.

Η ποσότητα προμηθειών που αγόρασαν οι Έλληνες κατασκευαστές αυξήθηκε οριακά κατά τη διάρκεια του μήνα, σηματοδοτώντας την πρώτη συνεχή αύξηση των επιπέδων αγορών από το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια