GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ψάχνουν 29 δισ. ευρώ από φόρους μέσα σε διάστημα έξι μηνών - Από που θα γίνουν οι εισπράξεις

Έως το τέλος του έτους το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να εισπράξει πολλαπλούς φόρους, ύψους 29 δισ. ευρώ για να μπορέσει να πιάσει τον ...

Έως το τέλος του έτους το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να εισπράξει πολλαπλούς φόρους, ύψους 29 δισ. ευρώ για να μπορέσει να πιάσει τον στόχο του προϋπολογισμού.

Και είναι κάτι που αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει τις ανησυχίες της Τρόικα η οποία έχει διαπιστώσει χαλάρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Από τα τέλος του μήνα , που θα καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου που πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να εισπραχθούν 29 δισ. Ευρώ, με το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στις εισπράξεις:

Του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων ύψους 4,45 δισ. ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον Ιούλιο, η δεύτερη τον Σεπτέμβριο και η τρίτη και τελευταία τον Νοέμβριο.
Στην είσπραξη 2,97 δισ. ευρώ από τα νομικά πρόσωπα και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Στην είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Σημειώνεται ότι η πρώτη δόση του νέου ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων θα πληρωθεί στα τέλη Αυγούστου.
Απρόβλεπτος παράγοντας παραμένουν τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους που στο πρώτο εξάμηνο του έτους παρουσιάζουν υστέρηση 353 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» εφόσον τα έσοδα του προϋπολογισμού αποκλίνουν από τους στόχους που έχουν τεθεί, θα πρέπει να υπάρξει ισόποση μείωση των δαπανών προκειμένου να εκτελεσθεί με βάση τα όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια