GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Διανυκτερεύουν” τα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας Ξάνθης – Πιλοτική 24ωρη λειτουργία

-Από 1η Αυγούστου όλα τα Κέντρα Υγείας της περιοχής διαθέτουν ασθενοφόρο όλο το 24ωρο  Ασθενοφόρα όλα το 24ωρο θα διαθέτουν πλέον τα Κ...

-Από 1η Αυγούστου όλα τα Κέντρα Υγείας της περιοχής διαθέτουν ασθενοφόρο όλο το 24ωρο 

Ασθενοφόρα όλα το 24ωρο θα διαθέτουν πλέον τα Κέντρα Υγείας της Ξάνθης, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. 

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα λειτουργίας των ασθενοφόρων σε 24ωρη βάση, από την 1η Αυγούστου, ενώ σε σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου επισημαίνεται πως “τα τοποθετημένα Ασθενοφόρα στα Κ.Υ. θα ενεργούν σε 24ωρη βάση με σκοπό να αντιμετωπίζουν  στο συντομότερο χρόνο αντίδρασης κάθε επείγον περιστατικό που χρήζει ιατρικής φροντίδας και μεταφοράς του στο Νοσοκομείο”. 

Για την οργάνωση της πιλοτικής αυτής εφαρμογής, αποσπάστηκε Προσωπικό του Νοσοκομείου που υπηρετούσε μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο και έγιναν επίσης οι αναγκαίες εσωτερικές μετακινήσεις. 

Όπως διευκρινίζεται, μεταξύ άλλων, “τυχόν δαπάνες που θα προκύψουν  από την 24ωρη λειτουργία των Ασθενοφόρων (νυχτερινά, αργίες) θα καλυφθούν στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του Νοσοκομείου με κατάλληλο προγραμματισμό και πρόβλεψη που ήδη έλαβε χώρα.

Μετά  τα ανωτέρω εκτιμούμε ότι θα υπάρξει αντίστοιχα διευκόλυνση και ανακούφιση  στο ΕΚΑΒ καθόσον
α) θα εξυπηρετηθούν όλες οι περιοχές του Νομού με Ασθενοφόρα που ανήκουν  στα Κέντρα Υγείας, σε 24ωρη βάση, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες όπου υπάρχει σημαντική πληθυσμιακή αύξηση λόγω τουρισμού και μεγάλης διελεύσεως πολιτών από τις  γειτονικές χώρες Βόρεια και Ανατολικά και
β) θα γίνεται αμεσότερη και ταχύτερη πρόσβαση Ασθενοφόρων για επείγοντα περιστατικά, κυρίως στον ορεινό όγκο του Νομού και θα εξοικονομηθεί  ωφέλιμος χρόνος πρόσβασης σε δύσβατες περιοχές”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια