GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ζητούν πάνω από μισό εκατομμύριο από τον Δήμο Ξάνθης για τον θάνατο στο Λιμνίο το 2009!

-Ο θάνατος είχε επέλθει μετά από πτώση δένδρου με τους κληρονόμους να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη  Αποζημίωση άνω των 500.000 ευρώ διεκ...

-Ο θάνατος είχε επέλθει μετά από πτώση δένδρου με τους κληρονόμους να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη 

Αποζημίωση άνω των 500.000 ευρώ διεκδικούν από τον Δήμο Ξάνθης με την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη οι συγγενείς του μικροπωλητή που τον Φεβρουάριο του 2009 σκοτώθηκε στην περιοχή του Λιμνίου μετά από πτώση ενός δένδρου! 

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει οδηγηθεί αρκετές φορές στα Δικαστήρια με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους να έχουν καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης προσφάτως για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. 

Πιο συγκεκριμένα οι Τάσος Θεοδωρίδης και Σοφία Καραγιαννίδου, ο πρώτος ως Αντιδήμαρχος Πρασίνου Ξάνθης μέχρι 31-12-08 και η δεύτερη ως η διάδοχη Αντιδήμαρχος, καταδικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό σε 18 και 15 μήνες φυλάκισης αντίστοιχα, με τριετή αναστολή. Είχε προηγηθεί η καταδίκη τους σε πρώτο βαθμό με ποινή φυλάκισης 24 μηνών. Οι δύο τους κατηγορούνται πως δεν προχώρησαν, ο καθένας στον βαθμό που του αναλογούσε, στον κατάλληλο έλεγχο του χώρου πριν αυτός χρησιμοποιηθεί από μικροπωλητές κατά τη διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών το 2009. 

Ο μικροπωλητής έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από ένα κλαδί δένδρου, ενώ όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης το μεσημέρι της Τρίτης οι συγγενείς του έχουν προσφύγει και κατά του Δήμου ζητώντας χρηματική αποζημίωση με αγωγή τους η οποία εκκρεμεί. 

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής καθ' υπόδειξη της νομικής συμβούλου του Δήμου, ενέκριναν το αίτημα για παροχή νομικής κάλυψης στους δύο κατηγορούμενους στην προσπάθεια αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου, καθώς όπως αναφέρθηκε μια τέτοια πράξη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στο αστικό σκέλος της υπόθεσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια