GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οι νέοι όροι των ΕΛΤΑ για τη διανομή ταχυδρομικών αντικειμένων

Νέους όρους και προϋποθέσεις για τη διανομή των ταχυδρομικών αντικειμένων που περιλαμβάνονται στην καθολική υπηρεσία και αφορούν κυρίως το...

Νέους όρους και προϋποθέσεις για τη διανομή των ταχυδρομικών αντικειμένων που περιλαμβάνονται στην καθολική υπηρεσία και αφορούν κυρίως τον ΕΛΤΑ, ως φορέα παροχής της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, ορίζει με απόφαση της η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Οι νέες ρυθμίσεις που καθιερώνει η ΕΕΤΤ αναβαθμίζουν την παροχή της καθολικής υπηρεσίας στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και διευκολύνουν την ανάπτυξη υπηρεσιών, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Παράλληλα, εισάγουν σύγχρονες μεθόδους εξυπηρέτησης, όπως είναι η παρακολούθηση της παραλαβής και επίδοσης αντικειμένων, καθώς και η επικοινωνία με το διανομέα μέσω τηλεφώνου και μηνυμάτων (sms).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση:
- Ορίζονται τα μικροδέματα/μικρά πακέτα, που αποτελούν την πλειονότητα των παραγγελιών του ηλεκτρονικού εμπορίου, ως νέα κατηγορία ταχυδρομικών αντικειμένων, και προσδιορίζεται ο ασφαλής τρόπος διανομής τους.
- Καθιερώνεται η κατ' οίκον επίδοση δεμάτων ή συστημένων σε παραλήπτες που βρίσκονται σε ακτίνα μεγαλύτερη των 5 χλμ. ή απέχουν οδικά πάνω από 10 χλμ. από έδρα ταχυδρομικού καταστήματος ή θυρίδας υποδοχής.
- Καθιερώνεται, σε περιοχές όπου δεν είναι δυνατή η κατ' οίκον διανομή λόγω ελλιπούς οδοαρίθμησης, η παραλαβή των ταχυδρομικών αντικειμένων από ταχυδρομικό κατάστημα/θυρίδα υποδοχής/γραμματοθυρίδα, τα οποία δεν απέχουν πέραν του 1 χλμ.
- Για τις περιοχές αυτές προβλέπονται, ακόμη, η δυνατότητα εγκατάστασης και χρήσης προσωπικών γραμματοκιβωτίων σε δημόσιες οδούς, καθώς και ρυθμίσεις για την κατ' οίκον εξυπηρέτηση ηλικιωμένων ατόμων ή ατόμων με ειδικές ανάγκες.
- Προβλέπεται η ανάπτυξη αυτοματοποιημένων θυρίδων ή θυρίδων υποδοχής και από άλλους παρόχους ταχυδρομικών υπηρεσιών για εμπορικούς σκοπούς, καθώς και η αξιοποίηση της ραγδαίας ανάπτυξης εφαρμογών γεωκωδικοποίησης κτιρίων και κατοικιών, μέσω GIS, για κατ' οίκον διανομή σε περιοχές χωρίς οδαρίθμηση
- Για τα ανεπίδοτα, τελικώς, αντικείμενα (εσωτερικού) προβλέπεται η επιστροφή στον αποστολέα χωρίς χρέωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια