GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νοίκιαζαν πολυτελή Ι.Χ. στην Ελλάδα και τα πουλούσαν στη Βουλγαρία – Μεγάλη κομπίνα!

-Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, μέλη του κυκλώματος -Οι συλληφθέντες ενοικίαζαν πολυτελή αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες υψηλ...

-Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, μέλη του κυκλώματος
-Οι συλληφθέντες ενοικίαζαν πολυτελή αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες υψηλής «πιστότητας» και στη συνέχεια τα προωθούσαν στην Βουλγαρία με σκοπό τη μεταπώλησή τους σε πιο χαμηλές τιμές, σε σχέση με την πραγματική τους αξία

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας κύκλωμα, τα μέλη του οποίου διακινούσαν κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα από την Ελλάδα στη Βουλγαρία, με σκοπό τη μεταπώλησή τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση του κυκλώματος, συνελήφθησαν τα δύο (2) μέλη του. Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 48 και 32 ετών.

Είχε προηγηθεί κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και συστηματική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψε ότι το κύκλωμα εφάρμοζε συγκεκριμένη μεθοδολογία προκειμένου να υπεξαιρεί  τα κλεμμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια να τα μεταπωλεί. 

Συγκεκριμένα, τα δύο μέλη του κυκλώματος, ενεργώντας από κοινού, ενοικίαζαν  πολυτελή οχήματα – τα οποία συνήθως ήταν νέα μοντέλα – και στη συνέχεια τα προωθούσαν στη Βουλγαρία, όπου τα μεταπωλούσαν. Για να επιτύχουν τον σκοπό τους και να καταφέρουν να ενοικιάσουν τα οχήματα, χρησιμοποιούσαν πλαστά δελτία ταυτότητας, τα οποία ήταν ιδιαίτερα υψηλής πιστότητας ή εναλλακτικά πλαστές ή κλεμμένες πιστωτικές κάρτες. 

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες προμηθεύονταν τα πλαστά δελτία ταυτότητας από ιστοσελίδα του διαδικτύου, ενώ ως εκδούσα αρχή των δελτίων εμφανιζόταν συνήθως η Κύπρος.

Όσον αφορά στο χρονικό της σύλληψης τους, είχαν προηγηθεί δύο ανεπιτυχείς απόπειρες, την 25 και 26-6-2014, παράνομης ενοικίασης από τον 48χρονο ημεδαπό. Συγκεκριμένα την 25-6-2014 ο 48χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κηφισιά και εκδήλωσε την επιθυμία του να ενοικιάσει καινούργιο πολυτελές όχημα.

Την επόμενη ημέρα, απογευματινές ώρες της 26-6-2014, ο 48χρονος μετέβη σε άλλο κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων, της ίδιας εταιρείας, στην Αγία Παρασκευή και εμφανίζοντας πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια οδήγησης, που φαίνονταν να έχουν εκδοθεί από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσπάθησε να ενοικιάσει πολυτελές όχημα.

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος υποψιαζόμενοι την πιθανή προσπάθεια εξαπάτησής τους, ειδοποίησαν άμεσα τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και κάλεσαν τον 48χρονο να μεταβεί την επόμενη ημέρα στα γραφεία τους, προκειμένου να υπογραφεί η ενοικίαση του οχήματος.

Τις πρωινές ώρες της 27-06-2014 οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω οι δύο ημεδαποί, ενώ επιχειρούσαν να ενοικιάσουν το πολυτελές αυτοκίνητο, από το προαναφερόμενο κατάστημα στην Αγία Παρασκευή.

Όπως εξακριβώθηκε, από τις συστηματικές αστυνομικές έρευνες, οι δύο ημεδαποί είχαν προβεί σε άλλες δύο τουλάχιστον παράνομες υπενοικιάσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2013, ιδιοποιούμενοι παράνομα δύο πολυτελή οχήματα.

Οι δράστες μετέφεραν τα οχήματα στη Βουλγαρία, όπου τα μεταπωλούσαν σε χαμηλές τιμές, σε σχέση με την πραγματική τους αξία. Τα οχήματα μεταπωλούνταν στη Βουλγαρία σε τιμές, που κυμαίνονταν ανάμεσα σε 8.000 με 15.000 ευρώ, ενώ η πραγματική εμπορική τους αξία κυμαινόταν μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα 

Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξετάζει το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν διαπράξει με τον ίδιο τρόπο ανάλογες ενέργειες σε καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων σε άλλες περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια