GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πώς να βάζουμε σωστά αντηλιακό – Δέκα λάθη στη χρήση

Δείτε κάποια βασικά λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε αντηλιακό Πλέον το αντηλιακό είναι τρόπος ζωής. Δεν φτάνει όμως να το φοράμε αλλά να...

Δείτε κάποια βασικά λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε αντηλιακό

Πλέον το αντηλιακό είναι τρόπος ζωής. Δεν φτάνει όμως να το φοράμε αλλά να το φοράμε και σωστά. Δείτε παρακάτω ποια είναι τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό

1. Βάζουμε ελάχιστο
Εάν περάσετε όλη την ημέρα στον ήλιο τότε πρέπει να βάλετε μια ποσότητα σε όλο σας το σώμα περίπου όσο ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ και να ξαναβάζετε αντηλιακό κάθε δύο ώρες.

2. Δείκτες προστασίας
Σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες, πλέον πρέπει να φοράμε τουλάχιστον 30 δείκτη προστασίας. Πολλοί άνθρωποι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι όσο πιο υψηλός ο δείκτης τόσο καλύτερος. Ειδικά στο εξωτερικό πολλοί είναι αυτοί που φορούν δείκτη προστασίας 70 και 100. Η διαφορά όμως μεταξύ ενός αντηλιακού με δείκτη 30 που έχει κάλυψη 90% και ενός με 70 που έχει κάλυψη 98% είναι πολύ μικρή. Είναι προτιμότερο η συχνή επάλειψη καθότι όσο υψηλός και αν είναι ο δείκτης η μια επάλειψη για όλη την ημέρα δεν φτάνει.

3. Φοράμε το αντηλιακό στην παραλία
Φυσικά και πρέπει να το φοράμε στην παραλία, αλλά η αλήθεια είναι ότι το αντηλιακό πρέπει να το φοράμε και στην πόλη και σίγουρα τουλάχιστον μισή ώρα πριν εκτεθούμε στον ήλιο.

4. Πως το βάζουμε
Φορέστε το αντηλιακό μπροστά σε ένα καθρέφτη ώστε να μην χάσετε κάποια σημεία του δέρματος σας.

5. Μην υπερεκτιμάτε το αντιηλιακό
Τα περισσότερα αντηλιακά είναι αποτελεσματικά απέναντι στις ηλιακές ακτίνες  ultraviolet B (UVB) που προκαλούν το εμφανές κάψιμο και κοκκίνισμα στο δέρμα. Αλλά η έκθεση στις ακτίνες ultraviolet A προκαλούν ζημιά στο δέρμα, μειώνουν την αντίσταση του και οδηγούν στο μελάνωμα -είναι σημαντικό τα αντηλιακά μας να έχουν διπλό spectrum και για τους δύο τύπους ακτινών.
6. Μην αφήνετε τα παιδιά χωρίς αντηλιακό
Πρέπει να βρείτε το αντηλιακό που θα τους αρέσει και να τους μάθετε να το φορούν και μόνα τους. Μην το ξεχνάτε ποτέ, το μελάνωμα “χτυπάει” και τα παιδιά. Από 6 μηνών και πάνω πρέπει να φορούν αντηλιακό.

7. Διαλέξτε το σωστό για το δέρμα σας
Και τα αντηλιακά μπορούν να είναι κακά για το δέρμα. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα φοράτε αντηλιακά χωρίς άρωμα. Αν έχετε ακμή διαλέξτε αντηλιακά χωρίς έλαια.
8. Αδιάβροχο δεν σημαίνει ανίκητο
Η ένδειξη «water resistant» που έχουν πολλά αντηλιακά δεν σημαίνει οτι είναι ανίκητα στο νερό. Συνήθως όλα τα αντηλιακά εξαφανίζονται από το δέρμα μετά από ένα 15λεπτο μπάνιο.

9. Το μαύρισμα είναι εντάξει αν φοράμε αντηλιακό
Το μαύρισμα σημαίνει καταστροφή του δέρματος λένε οι δερματολόγοι. Που οδηγεί σε πρόωρη γήρανση. Ο ασφαλής τρόπος για μαύρισμα είναι μόνο τα σπρέι πια.

10. Παλιά αντηλιακά
Οι περισσότερες συσκευασίες το αναγράφουν πλέον. Το αντηλιακό κρατάει έναν χρόνο. Μετά από ένα χρόνο, η “ισχύς” του μειώνεται στο μισό. Δηλαδή ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 σε ένα χρόνο έχει δείκτη 15 κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια