GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι σταυροί προτίμησης των υποψήφιων Ευρωβουλευτών από την Ξάνθη – Δεν εκλέγεται κανείς!

Ικανοποιητική είναι η πορεία που κατάφεραν να καταγράψουν ορισμένοι εκ των υποψηφίων Ευρωβουλευτών που έλκουν την καταγωγή τους από την Ξά...

Ικανοποιητική είναι η πορεία που κατάφεραν να καταγράψουν ορισμένοι εκ των υποψηφίων Ευρωβουλευτών που έλκουν την καταγωγή τους από την Ξάνθη και επιλέχθηκαν να συμπεριληφθούν σε αντίστοιχα ψηφοδέλτια κομμάτων, χωρίς φυσικά να καταφέρει κανείς να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση, κάτι άλλωστε που θεωρείτο εκ παρομοίου βέβαιο. 

Ήδη με την έναρξη της καταμέτρησης των ψήφων ο κ. Αναστάσιος Βασιλειάδης, ένα εκ των 42 στελεχών του ψηφοδελτίου της ΝΔ, που γεννήθηκε στη Διομήδεια της Ξάνθης και ζει στη Γερμανία, ήταν αυτός που φάνηκε να είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους κάτι που επιβεβαιώθηκε και εκ του αποτελέσματος καθώς έλαβε σχεδόν τις διπλάσιες ψήφους από τον δεύτερο στη σειρά Ξανθιώτη που συμμετείχε στις ευρωεκλογές. Ως γνωστόν στην Π.Ε. Ξάνθης το Κόμμα Ειρήνης Ισότητας και Φιλίας ήταν αυτό που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθούν. 

Ο κ. Βασιλειάδης με καταγεγραμμένο το 90% και πλέον των εκλογικών τμημάτων της χώρας έχει συγκεντρώσει πάνω από 25.000 ψήφους, ενώ ο κ. Καράνταη Ηλιάζ, υπάλληλος ΚΕΠ στην Ξάνθη που συμμετείχε επίσης στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, συγκεντρώνει κάτι παραπάνω από 10.000 ψήφους και φιγουράρει στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου.

Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, κ. Μεστάν Οσμάν Μουμίτ, συγκεντρώνει περί τις 14.500 ψήφους παραμένοντας ωστόσο στη 42η και τελευταία θέση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Σημαντικός είναι ο αριθμός των ψήφων που συγκεντρώνει και ο νεαρός Άλκης Κίσσας από τα Άβδηρα που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΕΛΙΑΣ και έχει λάβει σχεδόν 6.000 ψήφους ενώ στον αντίποδα το μέχρι πρότινος πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που μεταπήδησε στο κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης περί τις 5.000 ψήφους. Σχεδόν 3.000 ψήφους συγκεντρώσει ο κ. Χατζόγλου Μουράτ που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και βρίσκεται στην τελευταία θέση. 

ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ αλλά και ΕΠΑΜ στελέχωσαν με Ξανθιώτες τα ψηφοδέλτια τους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι ψήφοι που αυτοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν μιας και πρόκειται για κόμματα που δεν κατάφεραν να εκλέξουν Ευρωβουλευτές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια