GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έλεγχοι για τις “δελεαστικές” προσφορές της Lidl και στην Ξάνθη – Αρνί περίμεναν και αρνί δεν είδαν!

-Περίμεναν ώρες έξω από τα σούπερ μάρκετ αλλά όταν άνοιξαν οι πόρτες είδαν με τα βίας 10 οβελίες  -Φθηνό αρνί για λίγους διαπίστωσε το Υ...

-Περίμεναν ώρες έξω από τα σούπερ μάρκετ αλλά όταν άνοιξαν οι πόρτες είδαν με τα βίας 10 οβελίες 
-Φθηνό αρνί για λίγους διαπίστωσε το Υπουργείο, τι απαντά η Lidl 

Στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και του αρμόδιου Τμήματος Εμπορίου της ΠΕ Ξάνθης μπαίνουν οι δελεαστικές προσφορές της Lidl για φθηνό αρνί, το οποίο διατίθεται προς πώληση στην τιμή των 3,99 ευρώ! Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν το ενδεχόμενο της παραπλάνησης των καταναλωτικών από τη εν λόγω προσφορά πανελλαδικά, και κατ' επέκταση και στην περιοχή της Ξάνθης όπου η γνωστή πολυεθνική διατηρεί δυο υποκαταστήματα, καθώς μετά από καταγγελίες πολιτών έγινε γνωστό πως τα προς διάθεση αρνιά δεν ξεπερνούσαν τα 10 ανά κατάστημα. 

Οι πολίτες συγκεντρώνονταν ώρες πριν το άνοιγμα των καταστημάτων έξω απ' αυτά περιμένοντας πως και πως να ανοίξουν οι πόρτες και να προμηθευτούν το υπό προσφορά προϊόν, ωστόσο όταν άνοιξαν οι πόρτες το πρωί της Κυριακής, οπότε και ξεκίνησε η προσφορά, έμειναν στην κυριολεξία στα κρύα του λουτρού. Όπως προέκυψε από την έρευνα του ThrakiToday.com δεκάδες καταναλωτές στην Ξάνθη έμειναν με την όρεξη, καθώς μπαίνοντας μέσα στα δυο υποκαταστήματα της Lidl στην περιοχή ενημερώθηκαν για την άμεση εξάντληση των ελάχιστων αποθεμάτων, με αποτέλεσμα φυσικά να εκνευριστούν θεωρώντας πως κάτι δεν πήγαινε καλά. 

Αντίστοιχα περιστατικά έλαβαν χώρα στο σύνολο σχεδόν της χώρας με αποτέλεσμα οι καταγγελίες να πέφτουν βροχή και το Υπουργείο Ανάπτυξης να παρεμβαίνει στο θέμα ζητώντας από την εταιρία εξηγήσεις. Στην περίπτωση της Ξάνθης μικτό συνεργείο ελέγχου από την Περιφερειακή Ενότητα διενεργεί ελέγχους τις τελευταίες ημέρες τόσο γύρω από τα προϊόντα που διατίθενται προς πώληση όσο και σχετικά με τις προσφορές “κράχτες”, όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται. Ωστόσο ως γνωστόν αυτό που ελέγχεται δεν είναι η ποσότητα των αποθεμάτων αλλά το εάν τα αναγραφόμενα στα ράφια των σούπερ μάρκετ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και εάν τηρούνται οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες. 

Φθηνό αρνί... για λίγους! 
Έξι με δέκα νωπά αρνιά παραλαμβάνει κάθε μέρα κάθε κατάστημα Lidl τα οποία και εξαντλούνται από τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω της αυξημένης ζήτησης του κοινού. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά από τους ελέγχους που έκανε στην αλυσίδα σούπερ - μάρκετ LIDL (με αφορμή το διαφημιστικό μήνυμα σύμφωνα με το οποίο διαθέτει προς πώληση αρνί νωπό ολόκληρο Ελλάδας 3,99 ευρώ το κιλό).

Προέκυψε ότι τα αποθέματα για τη συγκεκριμένη προσφορά στα καταστήματα της αλυσίδας εξαντλούνται κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο λόγος είναι ότι η ποσότητα που παραλαμβάνει κάθε κατάστημα καθημερινά κυμαίνεται από 6-10 τεμάχια, η οποία δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού στο οποίο απευθύνεται.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρεται στην έκθεση ελέγχου ότι στην Αθήνα το Σάββατο 12 Απριλίου διακινήθηκαν (σε 31 καταστήματα) 640 σφάγια, την Κυριακή 13 Απριλίου 400 και σήμερα Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 320 τεμάχια.

Όσον αφορά τις τιμές των αρνιών, αυτές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, διαμορφώνονται στα περσινά επίπεδα. Σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών Χονδρικής πώλησης σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου, του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) η κατώτερη τιμή για το αρνί γάλακτος διαμορφώνεται στα 5,8 ευρώ το κιλό, η ανώτερη στα 6,8 ευρώ το κιλό και η επικρατούσα στα 6,5 ευρώ το κιλό.

Σε ότι αφορά στην τιμή των κατσικιών η κατώτερη τιμή διαμορφώνεται στα 6,3 ευρώ το κιλό και η ανώτερη στα 6,9 ευρώ το κιλό με την επικρατούσα στα 6,6 ευρώ το κιλό ενώ τα εισαγόμενα αρνιά (ΠΓΔΜ και Ρουμανία) η κατώτατη τιμή διαμορφώνεται στα 5,8 ευρώ το κιλό και η ανώτερη 6,1 ευρώ και 6 ευρώ για τα αρνιά από την ΠΓΔΜ.

Τι απαντά η Lidl
Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με την τιμή και τις ποσότητες της πασχαλινής προσφοράς αμνοεριφίων, που διαθέτει η Lidl Hellas στα καταστήματά της, προχώρησε η εταιρεία.

Η Lidl Hellas αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής: «Την παρούσα εβδομάδα, η Lidl Hellas διαθέτει στα καταστήματά της σε προσφορά διαφόρους κωδικούς συσκευασμένου νωπού αρνιού. Συνολικά, η Lidl Hellas έχει προγραμματίσει να διαθέσει περίπου 190.000 κιλά νωπό αρνί στην ελληνική αγορά. Η ποσότητα αυτή είναι περίπου 14 φορές μεγαλύτερη, σε σχέση με τις ποσότητες που είχε διαθέσει πέρυσι στην ελληνική αγορά, την αντίστοιχη περίοδο.

Ο προγραμματισμός έχει γίνει με τέτοιον τρόπο, ώστε τα καταστήματα να μπορούν να προβαίνουν από 13/4 μέχρι 19/4 σε πολλαπλές παραγγελίες/προμήθειες.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προέρχονται από πιστοποιημένο Έλληνα προμηθευτή. Οι διαδικασίες, που ακολουθούνται κατά την παραγωγική διαδικασία, υπάγονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Τα αποτελέσματα αυτών επιβεβαιώνουν την άριστη ποιότητα του εμπορεύματος.

Η αποδοχή στα συγκεκριμένα προϊόντα στις αρχές της εβδομάδας ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών μας. Σας ζητούμε συγγνώμη για όποια αναστάτωση προκλήθηκε κατά την προσφορά των συγκεκριμένων προϊόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια