GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υποτονική η συμμετοχή στην απεργία – Συγκέντρωση στο Εργατικό και πορεία στην πόλη

-ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έδωσαν ραντεβού στο Εργατικό Κέντρο, ενώ το ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία Ισχνή και υποτονική για ακόμη μια φορά η συμμετ...

-ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έδωσαν ραντεβού στο Εργατικό Κέντρο, ενώ το ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία

Ισχνή και υποτονική για ακόμη μια φορά η συμμετοχή των διαδηλωτών της Ξάνθης στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν την Τετάρτη από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το ραντεβού δόθηκε για τις 10.30 έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, ωστόσο οι απεργοί που έδωσαν το παρών ήταν λίγοι γεγονός που αποθάρρυνε για ακόμη μια φορά τους διοργανωτές. Την ίδια στιγμή μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώνονταν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, προχωρώντας αυτόνομα σε δική τους κινητοποίηση. 

Το Εργατικό Κέντρο σε ψήφισμα που εξέδωσε αναφέρει πως “εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι και πολίτες του νόμου, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρίας που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. και η ΑΔΕΔΥ διότι η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόικα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους αποτελεί  βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας αφήνοντας στο απυρόβλητο τους οικονομικά ισχυρούς, τους έχοντες και κατέχοντες, τους φοροφυγάδες και τους φοροκλέπτες.

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία οδηγούμαστε στη φτωχεια και την εξαθλίωση μέσα από τις άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, τη φορολογική λεηλασία, την αύξηση της ανεργίας και την ουσιαστικά κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που οδηγεί την κοινωνία και την οικονομία στη χρεοκοπία.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις συκοφαντικές υπονομευτικές και διασπαστικές επιθέσεις κατά των συνδικάτων, της συλλογικής δράσης, των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Αντιστεκόμαστε στην κοινωνική καταστροφή τα συνδικάτα διεκδικούν αναπτυξιακές – φιλεργατικές και κοινωνικές πολιτικές. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι και πολίτες του νόμου

Διαδηλωνουμε, διεκδικούμε και απαιτούμε : 
Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αναποτελεσματικών μέτρων που μειώνουν μισθούς και συντάξεις 

Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομίσθιου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους 

Δραστικές και άμεσες κυβερνητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανέργων, της ανεργίας που έχει λάβει δραματικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Καμία απόλυση και κανένα καθεστώς εφεδρείας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα αντιμετωπίζει το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας. Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες 

Απαιτούμε αλλαγή πολιτικής λέμε όχι στην λιτότητα, την ανεργία, τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα”. 

Από την  πλευρά του το ΠΑΜΕ Ξάνθης αναφέρει:
Η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ χαιρετίζει τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, τους μικροεπαγγελματίες, τους φοιτητές, που ένωσαν την φωνή τους και μαζικοποίησαν την απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. Η απεργία περιφρουρήθηκε, από νωρίς τα ξημερώματα, στον εργασιακό χώρο της E-VALUE. Ένας χώρος που οι περισσότεροι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν με συμβάσεις ενός μήνα, με μισθούς πείνας των 300 € και 400 €. Σήμερα κανένας εργαζόμενος δεν μπήκε για δουλειά στη E-VALUE. 

Δεν μας αξίζει μια ζωή με μισθούς χαρτζιλίκι, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, χωρίς το δικαίωμα στην υγεία εν έτη 2014. Δεν ονειρευόμαστε το μέλλον μας με χαμηλότερους μισθούς από αυτούς που ήδη παίρνουμε! Παράγουμε τεράστια κέρδη στις επιχειρήσεις. Δεν θέλουμε μια τέτοια ζωή για τα παιδιά μας. Κανένας όσο μένει μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Μόνο μέσα από τους συλλογικούς ταξικούς αγώνες μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα!

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, την ΕΕ. Να κλιμακώσουμε κι εμείς τους αγώνες μας. Να οικοδομήσουμε τη δική μας Λαϊκή Συμμαχία. Να οργανωθούμε και να προετοιμαστούμε, σε κάθε χώρο δουλειάς, για μεγάλους αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια