GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ψάρεμα τέλος σε Νέστο, Κόσυνθο και Κομψάτο μέχρι τέλη Μαϊου – Για την αναπαραγωγή των πληθυσμών

Την απαγόρευση της αλιείας χθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο:  α) στον ποταμό Νέστο, β) στον ποταμό Κόσυ...

Την απαγόρευση της αλιείας χθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο: 

α) στον ποταμό Νέστο, β) στον ποταμό Κόσυνθο, γ) στον ποταμό Κομψάτο, δ) στους  παραποτάμους τους, και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Ξάνθης αποφάσισε η Π.Ε. Ξάνθης. 

Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει από την έκδοση της σχετικής απόφασης και λήγει στις 30 Μαΐου 2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 08:00 π.μ. 

Στην απόφαση δεν συμπεριλαμβάνονται τα δημόσια ιχθυοτροφεία τα οποία εκμισθώνονται σε αλιευτικούς συνεταιρισμούς και στα οποία επιτρέπεται η αλιεία με συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως αυτές περιγράφονται στις σχετικές συμβάσεις, μόνο από τους μισθωτές αλιευτικούς συνεταιρισμούς. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω αναφερόμενα επιφανειακά νερά. 

Οι παραβάτες αυτής της απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν (άρθρο 11 και άρθρο 17 του Ν.Δ. 420/70 όπως αντικαταστάθηκαν και ισχύουν με το άρθρο 9 παρ. 2 και 3 του Ν.2040/92). Συγκεκριμένα για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και  συσκευών. 

Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση αυτής της απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές, τα  Δασαρχεία και όλες γενικά οι ανακριτικές Αρχές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια