GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Υπό αξιολόγηση το θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μελετά και αξιολογεί το θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα ε...

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μελετά και αξιολογεί το θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια που θεσπίστηκε μόλις πριν από λίγο καιρό με τον Ν. 4111/2013 και προβλέπει ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής ξεκινά να εφαρμόζεται από 1.1.2015.

Για την πρόθεση του υπουργείου να αξιολογήσει και να μελετήσει το θέμα ενημερώνει, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς. «Με το άρθρο 48 του ν. 4111/2013, καταργείται η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια. Όμως, οι υπηρεσίες του υπουργείου μας μελετούν και αξιολογούν το όλο θέμα» αναφέρει ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από αναφορά του Επιμελητηρίου Πέλλας με την οποία επισημαίνεται ότι πρέπει να αποκατασταθεί η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα κατά τόπους Εμπορικά, Βιομηχανικά, Βιοτεχνικά και Επαγγελματικά Επιμελητήρια γιατί διαφορετικά θα οδηγηθεί στον αφανισμό ο επιμελητηριακός θεσμός ο οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Στην αναφορά επισημαίνεται εξάλλου ότι «η απόφαση περί προαιρετικής καταβολής του τέλους προσφοράς των υπηρεσιών των επιμελητηρίων προς τα μέλη τους υπήρξε πρόχειρη και θεσπίστηκε χωρίς μελέτη και έρευνα, πρέπει δε να αρθεί, ώστε να αποκατασταθεί ένας ορθός και αποτελεσματικός μηχανισμός της δημόσιας οικονομικής ζωής. Το Επιμελητήριο Πέλλας επισημαίνει εξάλλου ότι οι συνδρομές του Τεχνικού, Ξενοδοχειακού και Οικονομικού Επιμελητηρίου είναι υποχρεωτικές, όπως υποχρεωτικές είναι και οι συνδρομές των άλλων επαγγελματικών Συλλόγων (Δικηγορικού, Ιατρικού, Φαρμακευτικού) της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια