GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απολυμένη ΕΑΣ Ξάνθης: “Μετά την απόλυσή μου λύνονται τα προβλήματα της ΕΑΣ”

-Προσέφυγε στη δικαιοσύνη μετά την απόλυση της. Άνεργος ο σύζυγός της, μητέρα δυο τέκνων η ίδια  Την πόρτα της εξόδου από την Ένωση Αγ...

-Προσέφυγε στη δικαιοσύνη μετά την απόλυση της. Άνεργος ο σύζυγός της, μητέρα δυο τέκνων η ίδια 

Την πόρτα της εξόδου από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης είδε την περασμένη Παρασκεύη η επί 27χρονη εργαζόμενη Ασημένια Κούτση επειδή, όπως καταγγέλλει, αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση, 

Πρόκειται για την πρώτη απόλυση εργαζομένου στην ΕΑΣ από την ίδρυσή της, όπως τονίζουν σε κείμενο συμπαράστασης τους προς την απολυμένη οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ, ενώ πλέον η ίδια κινείται νομικά για να προσβάλει την απομάκρυνσή της από την εταιρία. 

Μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα η κα. Κούτση τονίζει πως “έχει δύο χρόνια τώρα που μας πιέζουν συνέχεια να κάνουμε μειώσεις και να υπογράψουμε ατομική σύμβαση. Από τον Σεπτέμβριο πρότειναν μείωση 40% και ατομικές συμβάσεις ενώ το Σωματείο μας πρότεινε μείωση 25% και επιχειρησιακή σύμβαση. Ο πρόεδρος μας επέμενε στη μείωση κατά 40%. Άρχισαν να πιέζουν τους συναδέλφους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις”. Η ίδια μάλιστα επισημαίνει πως ο σύζυγός της είναι άνεργος με προβλήματα υγείας και είναι μητέρα δύο παιδιών, το ένα εκ των οποίων σπουδάζει, γεγονότα που ήταν σε γνώση της ΕΑΣ.  

“Από τον Δεκέμβριο μας πλήρωναν με ατομική σύμβαση χωρίς να έχουμε υπογράψει. Έκαναν ένα Δ.Σ. και αποφάσισαν να απολύσουν εμένα και μια άλλη συνάδελφο. Η άλλη υπέκυψε και υπέγραψε και απέλυσαν μόνο εμένα. Από εδώ και πέρα λύνονται όλα τα προβλήματα της ΕΑΣ και θα πληρώνονται οι συνάδελφοι κανονικά” προσθέτει η ίδια εξηγώντας πως η διοίκηση αποδίδει την απόλυσή της στην κατάργηση του τμήματος στο οποίο απασχολείται. “Εγώ εργάζομαι στο τμήμα επιδοτήσεων και δεν ξέρω εάν μπορεί να καταργηθεί από τη στιγμή που από το 2015 και μέχρι το 2020 η ΕΑΣ έλαβε και πάλι πιστοποίηση για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Δεν μπορεί να καταργηθεί αυτό το τμήμα” καταλήγει με νόημα η ίδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια