GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απεργούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» - Κατέβηκε στην Αθήνα η πρόεδρος από την ΑΜ-Θ

-Συγκέντρωσης διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης έξω από τη Βουλή. Παρούσα η Κυριακή Αλατζά  Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν από το πρωί της...

-Συγκέντρωσης διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης έξω από τη Βουλή. Παρούσα η Κυριακή Αλατζά 

Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν από το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», με τη συνδικαλιστική κάλυψη της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Στο 10 το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Bουλή με κλειστά στόματα και αλυσίδες στα χέρια, στην οποία συμμετείχε και η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων “Βοήθεια στο Σπίτι” στην ΑΜΘ κα Αλατζά Κυριακή. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα αλλά και αυτοί της τοπικής αυτοδιοίκησης διεκδικούν:
1. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για επτά μήνες παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.

2. Τη διασφάλιση της σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του προγράμματος.

3. Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του προγράμματος και των εργαζομένων που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα για 12 χρόνια συνεχώς. Σύσταση οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη σε αυτές όλων των εργαζομένων.

4. Την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Προγράμματος μέσω Μ.Κ.Ο. και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «που προωθούν κυβέρνηση και αιρετοί».

«Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές της συγκυβέρνησης και της τρόικας έχουν στο στόχαστρο τις κοινωνικές υπηρεσίες, έχουμε όλοι υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη συνέχιση της λειτουργίας τους και το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα τους», τονίζει η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια