GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απολογισμός των δράσεων του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης από τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Ευστρατίου

Μετά το πέρας της θητείας μου στο τιμόνι του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων μας, παραθέτω τα εξής ...

Μετά το πέρας της θητείας μου στο τιμόνι του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων μας, παραθέτω τα εξής πεπραγμένα που σχετίζονται με την έως τώρα παρουσία μας:

· Γραφεία Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: Παραχωρήθηκαν από τον Νομάρχη Ξάνθης και με προσωπική εργασία των υπαλλήλων (Δήμου – Νομαρχίας - Νοσοκομείου) έγινε ένας χώρος συγκέντρωσης των σωματείων. Δυστυχώς ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης στη συνέχεια και «κυνηγώντας» τον συνδικαλιστικό μας φορέα και τον υποφαινόμενο λόγω πολιτικής αντιπαλότητας, μας έδιωξε από τον χώρο ενώ στο υπάρχον κτήριο άφησε πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία. 

Το θέμα πήγε στο Περιφερειακό Συμβούλιο οπότε και η συμπολίτευση ψήφισε να φύγουμε από τον χώρο, χωρίς μάλιστα να μας παραχωρήσει ένα νέο χώρο στέγασης. Ο Αντιπεριφερειάρχης ακόμη και σε έγγραφο της Κεντρικής ΑΔΕΔΥ δεν απάντησε και δεν συνομίλησε ποτέ με τον τότε πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ. Θεωρούμε ότι η Νέα περιφερειακή Αρχή πρέπει να παραχωρήσει χώρο στο ανώτερο συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων. (Στην Κομοτηνή το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης στεγάζεται στο κτήριο της Νομαρχίας με παραχώρηση χώρου από τον Νομάρχη Ροδόπης με τον ίδιο τρόπο!)

· Σύσκεψη όλων των Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ της Περιφέρειας ΑΜΘ και καθιέρωση αυτής της συνάντησης σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αποτέλεσμα των συσκέψεων και η κοινή απεργιακή κινητοποίηση της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή αλλά και η από κοινού διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. 

·Με παρέμβαση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης δεν πραγματοποιήθηκαν οι μετακινήσεις συναδέρφων από την Ξάνθη στην Κομοτηνή. Στείλαμε έγγραφο στον Περιφερειάρχη, ο οποίος κατάλαβε ότι σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται, αφού η μετακίνηση από Νομό σε Νομό θεωρείται μετάθεση. Η παρέμβαση αυτή ήταν σωτήρια για τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους. 

·Συμπαράσταση στους εργαζομένους της ΣΕΚΑΠ σε κάθε τους κινητοποίηση είτε στα δικαστήρια, είτε στις απεργίες και τις καταλήψεις. 

· Επίδομα παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών: με έγγραφο το οποίο στείλαμε σε όλους τους βουλευτές της ομάδας που ήταν στην προπαρασκευαστική επιτροπή, καθυστέρησε η ψήφιση του νόμου με αποτέλεσμα να προλάβουν πολλοί συνάδερφοι πανελλαδικά να πάρουν το επίδομα. Δυστυχώς οι τότε βουλευτές της Ν.Δ. της Θράκης  ενώ είχαν υποσχεθεί ότι θα επαναφέρουν την ευεργετική διάταξη δεν το υλοποίησαν.

·Επιστολή στον τότε διοικητή του ΟΠΑΔ και σε όλο το ΔΣ για την μη σωστή στελέχωση του ΟΠΑΔ Ξάνθης, που είχε ως συνέπεια τη δημιουργία προσκομμάτων στην εξυπηρέτηση των συναδέλφων. 

 ·Με πρόσκληση της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης ήρθε στην Ξάνθη ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος και μίλησε για συνταξιοδοτικά θέματα, απαντώντας στα ερωτήματα και τις ανησυχίες των συναδέλφων, δίνοντας γνώση και σημαντικές πληροφορίες. 

·Με πρόσκληση της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης ήρθε στην Ξάνθη η εργατολόγος της ΑΔΕΔΥ Μαίρη Τσίπρα και ενημέρωσε όλα τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων συλλόγων.

·Κοινή σύσκεψη όλων των φορέων με την συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου σχετικά με το Μνημόνιο και επιστολή στον τότε υπουργό Οικονομικών για το χαράτσι της ΔΕΗ. Επιστολή που δεν απαντήθηκε ποτέ. Πρόταση της σύσκεψης για πανξανθιωτικη απεργία που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω του κοινωνικού αυτοματισμού που υπήρχε.

·Στήριξη και επιστολή σε όλα τα ΜΜΕ της Ξάνθης για την δίωξη από την προηγούμενη διοίκηση του Νοσοκομείου στον γιατρό Δημήτρη Αδαμίδη. 

·Εκδήλωση όλων των φορέων για την αποδήμηση της υγείας στον Νομό Ξάνθης και επιστολή προς τον τότε υπουργό υγείας, επιστολή που δεν απαντήθηκε ποτέ.

· Εκδήλωση για τους υπαλλήλους από τον Δικηγόρο Κώστα Γούναρη για τον Νέο πειθαρχικό κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων.

·Στάση εργασίας την οποία προκηρύξαμε, για την πρώτη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και συμμετοχή μου ως βασικός μάρτυρας υπεράσπισης για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι συνάδερφοι. Κερδίσαμε πρώτοι πανελλαδικά τα ασφαλιστικά μέτρα, με το σωματείο των Δημοτικών Υπαλλήλων μπροστάρη. Την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης συμμετείχαν και όλα τα Ν.Τ. από όλους τους νομούς της περιφέρειας καθώς και συνδικαλιστές από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

·Κατάληψη του ΙΚΑ Ξάνθης και εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης από το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ όταν απολύθηκαν οι εργαζόμενοι της 8Κ. Ήμασταν στο πλευρό των συναδέρφων και προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την απόλυση τους.

·Συνεχής ενημέρωση των υπαλλήλων που δεν εκπροσωπούνταν από πρωτοβάθμια σωματεία για τις απεργίες. (ΟΑΕΔ-ΤΕΒΕ-ΙΚΑ-ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ)

·Συμμετοχή σε συνεδριάσεις που διοργάνωσε ο Ιατρικός και Φαρμακευτικός σύλλογος για την υγεία και κοινό ψήφισμα για την διάλυση της δημοσίας υγείας.

·Σεμινάρια υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκαν από το Πολύκεντρο και το Διαβαλκανικό Κέντρο. Ενημέρωση συνδικαλιστικών στελεχών.

·Συνδιοργάνωση του 1ου Διαβαλκανικού συνεδρίου δημοσίων υπαλλήλων στην Καβάλα με τα υπόλοιπα Ν.Τ. της περιφέρειας ΑΜΘ.

·Συνεντεύξεις και ενημερώσεις σε όλα τα ΜΜΕ της πόλης μας που μας φιλοξενούσαν κάθε φορά για κάθε απεργιακή κινητοποίηση καθώς και για πολλά αλλά σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν τον δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα.

·Πρόσκληση σε στελέχη της ΑΔΕΔΥ για διαρκή ενημέρωση των συναδέρφων σε εργασιακούς χώρους.

·Πρόταση για τη δημιουργία μιας άτυπης συνεργασίας με γιατρούς της πόλης, βασικών ειδικοτήτων, ώστε να προσφέρονται ιατρικές υπηρεσίες συλλογικά στα μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων σχεδόν δωρεάν, με την καταβολή μόλις ενός συμβολικού αντιτίμου. 

Ευχαριστώ όλα τα ΜΜΕ της πόλης μας καθώς και όλα τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων συλλόγων για την μέχρι τώρα συνεργασία. Ελπίζω αυτοί που θα εκλεγούν αυτή την φορά να είναι περισσότερο ενεργοί, διότι πολλοί από εμάς ενώ εκλέχτηκαν, μετά, δεν παραβρίσκονταν ακόμη και στα Δ.Σ. με αποτέλεσμα να τρέχουμε 4 με 5 κάθε φορά.

Ευχαριστώ όλους τους προέδρους των πρωτοβαθμίων συλλόγων καθώς και όλους τους ενεργούς πολίτες της Ξάνθης που στήριζαν την κάθε μας προσπάθεια.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια