GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


"Ξάνθη: Ανακαλύψτε τους ανεξερεύνητους μύθους" - Διημερίδα από το Επιμελητήριο

Διημερίδα με θέμα «Ξάνθη- Ανακαλύψτε τους ανεξερεύνητους μύθους» και στόχο την προβολή και τουριστική ανάδειξη της περιοχής διοργανώνει ...

Διημερίδα με θέμα «Ξάνθη- Ανακαλύψτε τους ανεξερεύνητους μύθους» και στόχο την προβολή και τουριστική ανάδειξη της περιοχής διοργανώνει την Πέμπτη και την Παρασκευή το Επιμελητήριο Ξάνθης. 

Πρόκειται για μια δράση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος  RECULTIVATUR στο οποίο μετέχει το Επιμελητήριο που στόχο έχει την προώθηση της περιοχής στους επισκέπτες που αναμένεται να την παρακολουθήσουν. 

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης, συνοδεία μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΒΕΞ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, αναλύοντας τα πιθανά οφέλη από τη διημερίδα, το πρόγραμμα αυτής αλλά και το πλαίσιο κάτω από το οποίο υλοποιείται. 

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, δημοσιογράφοι από περιοδικά, εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας έχουν προσκληθεί και θα βρεθούν στην περιοχή, ώστε να ξεναγηθούν να ενημερωθούν για αυτή και στη συνέχεια να την προβάλλουν μέσα από τα ΜΜΕ στα οποία απασχολούνται. Στη διημερίδα αναμένεται επίσης να δώσουν το παρών τουριστικοί πράκτορες και επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορες χώρες της Ευρώπης. 

Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε πως σκοπός της διημερίδας είναι η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών θα επιλέξουν ως προορισμό τους την περιοχή, ενόψει και τις θερινής περιόδου, γεγονός που θα επιφέρει αλυσιδωτά οφέλη για τους επιχειρηματίες και μέλη του ΕΒΕ. 

“Δίνουμε έμφαση στην τουριστική προβολή, τις υποδομές εμείς δεν μπορούμε να τις φτιάξουμε. Για αυτά μπορούν να βοηθήσουν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης. Είμαστε στη διάθεσή τους και εφόσον βρεθεί ανταπόκριση θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση της βελτίωσης των υποδομών” ανέφερε ο κ. Μωραΐτης κατά  τη διάρκεια της παρουσίασης της δράσης, εξηγώντας πως “εμείς έχοντας αυτό το πολύτιμο εργαλείο δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να προωθήσουμε ότι έχουμε. Καλούμε όλους από το μέρος τους να κάνουν ότι είναι δυνατόν. Ο τόπος μας περνάει μια πολύ μεγάλη κρίση και δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Οι φυσικές ομορφιές μας, ο πολιτισμός μας και γενικότερα το τουριστικό προϊόν της περιοχής μπορεί να γίνει ο κεντρικός πυλώνας του Νομού μας για να μπορέσει ο τόπος μας να ξαναπάρει μπροστά. Έχουμε τόσα πολλά κάλλη και εμείς στοχεύσαμε σε κάποια μεγάλα πράγματα. 

Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Ξάνθης θα εκθέσουν δείγματα της δουλείας τους στους εκπρόσωπους του Τύπου και τους τουριστικούς πράκτορες που θα βρεθούν στην περιοχή, ενώ παράλληλα θα ετοιμαστούν και θα παρουσιαστούν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα. Κατά το πρόγραμμα, οι προσκεκλημένοι το πρωί της Παρασκευής θα κατευθυνθούν οδικώς προς την ορεινή Σταυρούπολη, ενώ ακολούθως να προχωρήσουν σε κατάβαση του ποταμού Νέστου με κανό. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διημερίδας έχει ως εξής:
Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, Ξενοδοχείο ΕΛΙΣΣΩ
10:00  Προσέλευση

10:00 – 10:15 Καλωσόρισμα από  τον Πρόεδρο 
του Επιμελητηρίου Ξάνθης 
κ. Στυλιανό Μωραΐτη

10:15– 10:45 Χαιρετισμοί Επισήμων

10:45 – 11:00 Τουρισμός 4 Εποχών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ
  κ. Γεώργιος Γερομάρκος -  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης  
  
11:00 – 11:15 RECULTIVATUR: Μύθοι και Διαδρομές 
κα. Ανθή Παναγιώτου - Υπ. Διαχ. Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΕΒΕ Ξάνθης

11:15 – 11:30 Περιδιαβαίνοντας τον Νέστο και την Ροδόπη 
  κ. Μιχαηλίδης Ηλίας - Οδηγός Βουνού

11:30 – 11:45 Τα θρησκευτικά μνημεία της Ξάνθης και η προσκυνηματική περιήγηση 
Δρ. Γεώργιος Χρ. Τσιγάρας – Επίκουρος Καθηγητής Δ.Π.Θ.

11:45 – 12:00 Ανακαλύψτε τους μύθους και τα μυστήρια του Θρησκευτικού Τουρισμού
  Professor Alan Clarke - University of Pannonia

12:00 – 12:15 Μύθοι και ταξίδια: Μια αιώνια σχέση!
  κ. Πάνος Φωτιάδης - Τουριστικός Δημοσιογράφος Travel Daily News Media Network

12:00 – 12:15 O δρόμος του Απόστολου Θωμά στην Ιταλία
  Ms. Gabriella Tiberi - Δήμος Lanciano Ιταλία

12:15 – 12:30 Προσελκύοντας ταξιδιώτες… διαφορετικά
  κα. Αφροδίτη Καλομάρη - Δημοσιογράφος Εφ. «Επενδυτής», Επικοινωνιολόγος

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014
15:00  Στενά Νέστου, Γαλάνη
  
Σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, σας προσκαλούμε σε ένα αντάμωμα ανθρώπων και γεύσεων, όπου το μοναδικό σας εφόδιο θα είναι η καλή διάθεση και η πρόκληση των αισθήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια