GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προσοχή στις παγίδες της εφορίας – Τι να κάνετε εάν γίνει λάθος στη συμπλήρωση της δήλωσης

Για πρώτη φορά φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι θα δουν τις δηλώσεις τους... προκατ. Μισθωτές υπηρεσίες, συντάξεις και μπλοκάκια θα είναι ...

Για πρώτη φορά φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι θα δουν τις δηλώσεις τους... προκατ. Μισθωτές υπηρεσίες, συντάξεις και μπλοκάκια θα είναι συμπληρωμένα από πριν μέσω των δηλώσεων που υποβάλουν οι εργοδότες και δεν θα μπορούν να γίνουν αλλαγές. Από φέτος όμως οι αλλαγές είναι τόσο πολλές που δεν αποκλείονται τα λάθη.

Εάν ο φορολογούμενος διαπιστώσει κάποιο λάθος στα “προκατ” στοιχεία θα πρέπει είτε να επικοινωνήσει με τον εργοδότη ή την επιχείρηση που συνεργάζεται και να ενημερώσει ότι έχουν συμπληρωθεί λάθος τα στοιχεία ή εάν λείπουν χρήματα σε σχέση με όσα έχει λάβει πραγματικά θα πρέπει να αναγράψει τα ποσά που λείπουν σε νέο κωδικό. Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα κληθεί στην εφορία να προσκομίσει τις βεβαιώσεις αποδοχών από κάθε πηγή εισοδήματος.

Για τους προσυμπληρωμένους κωδικούς του εντύπου Ε1 δόθηκαν οι εξής διευκρινίσεις:
1ον. Για αμοιβές ελεύθερων επαγγελματιών ή εισοδήματος από εμπορικές επιχειρήσεων από τις βεβαιώσεις αποδοχών θα προσυμπληρώνονται στη δήλωση μόνο οι κωδικοί παρακρατούμενων φόρων και όχι οι κωδικοί των εισοδημάτων.

2ον. Για τους προσυμπληρωμένους κωδικούς (βρίσκονται σε πορτοκαλί πλαίσιο) δεν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής η αλλαγής.

3ον. Οι κωδικοί 343 - 344 για εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και οι αντίστοιχοι κωδικοί 345 - 350 για παρακράτηση φόρου και εισφοράς αλληλεγγύης μπορούν να συμπληρωθούν μόνο σε περίπτωση που κάποιος εργοδότης δεν έχει στείλει στην Γ.Γ.Π.Σ. βεβαίωση αποδοχών. Το σύστημα δεν επιτρέπει να συμπληρώνονται - διορθώνονται όταν ήδη έχουν σταλεί από τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικές βεβαιώσεις αποδοχών στη ΓΓΠΣ.

4ον. Οι κωδικοί 611, 612 συμπληρώνονται από τους Ελεύθερους επαγγελματίες μόνο στην περίπτωση που δεν έχει αποσταλεί από κάποιον υπόχρεο σε παρακράτηση η αντίστοιχη βεβαίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια