GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αντιδρούν στη διαθεσιμότητα οι οδηγοί ασθενοφόρων στην Ξάνθη – Ζητούν να παραμείνουν στη θέση τους

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας τίθενται όπως είναι ήδη γνωστό από την ερχόμενη εβδομάδα οι οδηγοί ασθενοφόρων των Νοσοκομείων της χώρας, ώστ...

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας τίθενται όπως είναι ήδη γνωστό από την ερχόμενη εβδομάδα οι οδηγοί ασθενοφόρων των Νοσοκομείων της χώρας, ώστε στη συνέχεια να τοποθετηθούν εκ νέου σε θέσεις στο ΕΚΑΒ. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την περασμένη εβδομάδα ενώ στην Ξάνθη αφορά 15 εργαζόμενους. 

Σε ανακοίνωσή τους οι ίδιοι προτείνουν στον Διοικητική του Γ.Ν. Ξάνθης να αρνηθεί να τους θέσει σε διαθεσιμότητα και να αναλάβει το Σωματείο Εργαζομένων να καταβάλει το υπόλοιπο των αποδοχών τους ώστε να παραμείνουν οι υπηρεσίες του ΕΣΥ ως έχουν. 

Πιο συγκεκριμένα τονίζουν πως “στο πολυνομοσχέδιο των δύο άρθρων που ψηφίσθηκε την Κυριακή από τη Βουλή των Ελλήνων, θα  τεθεί σε διαθεσιμότητα από 8-4-2014 το σύνολο των Οδηγών Ασθενοφόρων Αυτοκινήτων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, προκειμένου στην πορεία να μεταταχθεί στο ΕΚΑΒ.

Δίκαιη η κατανομή των βαρών της Τρόικας και τα πρώτα θύματα της κρίσης οι Οδηγοί των Ασθενοφόρων του Νοσοκομείου, οι οποίοι ως εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο προσφέροντας επείγουσες και ποιοτικές εργασίες στους πολίτες με γνώμονα τον άνθρωπο, παρόλο που παραβιάζονταν συστηματικά η εργατική νομοθεσία σε βάρος τους π.χ. οφειλόμενα ρεπό, άδειες κ.τ.λ. και παρόλο που αντιμετωπίζουμε σοβαρές ελλείψεις  Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Επισημαίνουμε ότι θεωρείται απαραίτητη και επιβεβλημένη η συνέχιση λειτουργίας του ΚΑΒ στο χώρο του Νοσοκομείου (λόγω υπολειτουργίας του ΕΚΑΒ), με όλο το έμπειρο, ικανό και ειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει για τη γρήγορη διακίνηση των περιστατικών και την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών προς όφελος των πολιτών και για να μην υπάρχει κίνδυνος για τους Ξανθιώτες πολίτες.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας, το Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης,  να σταματήσουν άμεσα την απόφαση διαθεσιμότητας των Οδηγών και να ασχοληθούν σοβαρά με τα ζητήματα υγείας του παραμεθόριου Νομού της Ξάνθης διότι οι “τακτοποιητικές”  αποφάσεις τους που θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν αυτό το διάστημα μόνο σύγχυση, ανασφάλεια και σωρεία προβλημάτων θα δημιουργήσουν στους Ξανθιώτες πολίτες και στο Ιατρικό  και Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου.

Καλούμε όλους τους πολίτες και εργαζόμενους του Νοσοκομείου  8-4-2014 και ώρα 10.00΄π.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του Νοσοκομείου και έξω από το ΚΑΒ, για να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν παίζουμε με την υγεία των πολιτών του Νομού.

Προτείνουμε στο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης να αρνηθεί να θέσει σε διαθεσιμότητα τους Οδηγούς των Ασθενοφόρων της ευαίσθητης και παραμεθόριας Γ΄ Ζώνης περιοχής και να αναλάβει το Σωματείο Εργαζομένων, από το πενιχρό ταμείο που διαθέτει, να καταβάλλει το υπόλοιπο των αποδοχών τους, προκειμένου να διασφαλισθούν οι υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να συνεχίσει ο κλάδος των Οδηγών Ασθενοφόρων να προσφέρει το υψηλό έργο που έχει ταχθεί από την πολιτεία να επιτελεί”.

Δεν υπάρχουν σχόλια