GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη – Κανένα μέχρι στιγμής στην Ξάνθη!

Το σχεδιασμό  για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, με ορίζοντα το 2020, παρουσίασε την Πέμπτη ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταν...

Το σχεδιασμό  για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, με ορίζοντα το 2020, παρουσίασε την Πέμπτη ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ThrakiToday.com προκύπτει πως μέσα στον σχεδιασμό του Υπουργείου είναι η άμεση ίδρυση και λειτουργία τριών πειραματικών σχολείων στην Π.Ε. Καβάλας από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, η ίδρυση δυο ακόμη πειραματικών σχολείων στην Αλεξανδρούπολη το 2015, καθώς και η λειτουργία ακόμη δυο μονάδων σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη το 2017 και το 2018. Σε αυτό το στάδιο του προγραμματισμού δεν υπάρχει μέριμνα για την ίδρυση αντίστοιχης σχολικής μονάδας στην Ξάνθη, ή στην Κομοτηνή. 

Όπως σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας «στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήσαμε για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία είναι αιχμή των αλλαγών και της επιδιωκόμενης αριστείας. Γι’ αυτό το λόγο εφαρμόσαμε τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στα Πρότυπα-Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια με εξετάσεις και επιλέγουμε τους αρίστους εκπαιδευτικούς για να διδάξουν σε αυτά, μέσα από τη  διαδικασία της αξιολόγησης. Και αυτή η προσπάθεια όχι μόνον δεν αποδυνάμωσε τη ζήτηση όπως ορισμένοι υποστήριζαν αλλά την αύξησε κατά 30% επιβεβαιώνοντας την επιλογή μας». 

Επίσης, τόνισε ότι τον τελευταίο χρόνο «ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών των Πειραματικών Προτύπων Σχολείων, συστήσαμε 400 ομίλους αριστείας και δημιουργικότητας, και εφαρμόσαμε νέο ωρολόγιο πρόγραμμα και καινοτόμους μεθόδους» ενώ εξήγγελλε την ανασυγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων με στόχο την αναβάθμισή της με την συμμετοχή του εκάστοτε Προέδρου του ΙΕΠ, του εκάστοτε Γενικού Διευθυντή Σπουδών του ΥΠΑΙΘ και με ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας».  
     
Μέχρι το 2020 θα έχουν δημιουργηθεί  και θα λειτουργούν
24 πλήρεις κάθετες δομές (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό -Γυμνάσιο - Λύκειο) στις 13 Περιφέρειες της χώρας 
και επιπλέον 2 Νηπιαγωγεία, 15 Δημοτικά, 10 Γυμνάσια και 6 Γενικά Λύκεια. 

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως  η ζήτηση των μαθητών για την εισαγωγή τους σε τέτοιου είδους σχολεία έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μόλις δύο χρόνια.  Ενδεικτικό είναι πως για φέτος οι αιτήσεις για συμμετοχή ήταν 13.000, με τις προσφερόμενες θέσεις στα 68 υπάρχοντα Πειραματικά Σχολεία να είναι περίπου 2.800.

Με κλήρωση και εξετάσεις η εισαγωγή των μαθητών
Η φετινή κλήρωση για τους υποψηφίους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών θα γίνει στις 5 Ιουνίου. Στις 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα Γυμνάσια και στις 20 Ιουνίου για την εισαγωγή των μαθητών στα Λύκεια.

Σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη τα νέα πειραματικά! 
Όπως είναι γνωστό ήδη στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Έβρου λειτουργεί το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, ενώ το 2015 προβλέπεται η δημιουργία ενός πρότυπου Νηπιαγωγείο. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiToday.com, προβλέπεται ίδρυση ενός πειραματικού Γυμνασίου τον Σεπτέμβριο του 2015 καθώς και ενός Πρότυπο Πειραματικού ΓΕΛ στην Αλεξανδρούπολη το 2018. 

Στην περίπτωση της Καβάλας, το Σεπτέμβριο προβλέπεται η ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Νηπιαγωγείου και Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, όσον αναφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και η ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου. Παράλληλα έως το 2017 αναμένεται η λειτουργία και ενός Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ στην Καβάλα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια