GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ταφόπλακα για την κτηνοτροφία το πολυνομοσχέδιο – Δυσαρέσκεια στην Ξάνθη για τη στάση βουλευτών

Ως μια ταφόπλακα για την ελληνική κτηνοτροφία χαρακτήρισε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ξάνθης κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς το πολυνομοσχέδιο σκού...

Ως μια ταφόπλακα για την ελληνική κτηνοτροφία χαρακτήρισε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ξάνθης κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς το πολυνομοσχέδιο σκούπα που ψηφίστηκε την Κυριακή στη Βουλή και τα όσα ορίζει το ίδιο για το φρέσκο γάλα.

Μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 ο ίδιος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια των κτηνοτρόφων για τη στάση που κράτησαν οι βουλευτές που υπερψήφισαν τα επίμαχα άρθρα, μεταξύ των οποίων και οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές της Ξάνθης, ήτοι ο κ. Αλέξανδρος Κοντός από τη ΝΔ και ο κ. Δημήτρης Σαλτούρος από το ΠΑΣΟΚ. Όπως τόνισε ο κ. Λουκμακιάς η απάντηση θα δοθεί μέσω των βουλευτικών εκλογών, όταν αυτές διεξαχθούν, ενώ ξεκαθάρισε πως το πρώτο μήνυμα θα δοθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη.  

“Αυτό το πολυνομοσχέδιο όσον αναφορά το γάλα είναι η ταφόπλακα στην ελληνική κτηνοτροφία. Ήδη από αυτό τον μήνα θα αρχίσει να πέφτει η τιμή του γάλατος στο Έλληνα παραγωγό. Σήμερα ο μέρος όρος είναι στα 40 λεπτά και πολύ φοβόμαστε ότι θα πέσει και κάτω από τα 30 λεπτά. Αυτό είναι μια τεράστια καταστροφή” αναφέρει μεταξύ άλλων ο ίδιος, εξηγώντας πως “όλες οι κτηνοτροφικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν προβλήματα επιβίωσης. Εμείς έχουμε τεράστιο κοστολόγιο στα ζώα μας, 365 ημέρες τον χρόνο ταΐζουμε τα ζώα μας μέσα στις μονάδες μιας και δεν έχουμε τα λιβάδια και τις απέραντες εκτάσεις του Γερμανού και του Ολλανδού για βοσκή.  Αντί να προχωρήσει η ανάπτυξη και να δώσουμε κίνητρα στους νέους να μπουν στην παραγωγή, δυστυχώς με έναν νόμο θα μας φέρουν το γάλα απ' έξω. Οι Καναδοί έχουν έρθει στα Γιάννενα στη σχολή τυροκόμων και θέλουν να πάρουν τα νέα παιδιά για τεχνογνωσία πάνω στη φέτα. Μας έχουν πάρει την ονομασία θα μας πάρουν και την τεχνογνωσία. Όλα αυτά είναι η ταφόπλακα στην κτηνοτροφία”. 

Σχολιάζοντας τη στάση των βουλευτών ο κ. Λουκμακιάς επισημαίνει πως  “ο κ. Τσαυτάρης είναι η καταστροφή της κτηνοτροφίας, ζητάμε επανειλημμένα την παραίτησή του και όσο αυτή δεν γίνεται η ελληνική κτηνοτροφία θα περάσει σε χειρότερα επίπεδα. Σε ότι αφορά τους βουλευτές που υπερψήφισαν του νόμο θα λογοδοτήσουν σε εμάς στις 18 Μαΐου και έπεται συνέχεια στις Βουλευτικές¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια