GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κινητικότητα στα Δημοτικά της Ξάνθης ενόψει των εκλογών – Επαφές, συζητήσεις και... ανησυχία!

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις των συνδυασμών που ευελπιστούν στο να συγκροτηθούν ολικώς και να κατέλθ...

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις των συνδυασμών που ευελπιστούν στο να συγκροτηθούν ολικώς και να κατέλθουν στη μάχη για τη διεκδίκηση του Δήμου Ξάνθης, στην εκλογή αναμέτρηση της άνοιξης. 

Πέραν των επίσημων παρουσιάσεων, στις οποίες έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής κάποιων μόνο εκ των συνδυασμών, πραγματοποιούνται κλειστές συναντήσεις και ζυμώσεις που στόχο έχουν αφενός την πρώτη επαφή των έως τώρα μελών που απαρτίζουν τους συνδυασμούς αλλά και αφετέρου τη συζήτηση επί των προγραμματικών θέσεων – όσων και εφόσον υπάρχουν – του κάθε συνδυασμού ώστε με τη σειρά τους οι υποψήφιοι να τις διοχετεύσουν στο εκλογικό σώμα. 

Το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου, που μέχρι στιγμής έχει δώσει στη δημοσιότητα μερικά ονόματα υποψηφίων, προχώρησε σε μια κλειστή συνάντηση σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, με τα έως τώρα μέλη του συνδυασμού του αλλά και υποστηρικτές αυτού. Κάτι αντίστοιχο πραγματοποίησε και ο κ. Δημήτρης Μπένης την Κυριακή, με στόχο τη γνωριμία των υποψηφίων αλλά και τη συζήτηση επί του προγράμματος του συνδυασμού του. 

Υπενθυμίζεται πως έως τώρα έχουν προηγηθεί δυο επίσημες παρουσιάσεις συνδυασμών, αυτές του κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και του κ. Χρίστου Πούλιου, οι οποίες παρουσίασαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μιας και στις δυο περιπτώσεις δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το πλήρες πρόγραμμα των συνδυασμών ούτε το σύνολο των υποψηφίων που θα τους απαρτίζουν, ενώ θύμιζαν έντονα κομματικές συναθροίσεις παρελθόντων ετών. Κατά γενική ομολογία ωστόσο παρατηρείται μια δυστοκία στη “συγκομιδή” σε πρώτη φάση των υποψηφίων που θα απαρτίζουν τους συνδυασμούς, με τους γνωστούς “νεροκουβαλητές” να αποτελούν είδος προς μεγάλη αναζήτηση, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο εντόνως τα ψηφοδέλτια να συμπληρώνονται από “πολιτικούς κομπάρσους”.  

Στον αντίποδα στους υπόλοιπους συνδυασμούς, που μέχρι στιγμής τουλάχιστον έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να αναμετρηθούν στις εκλογές του Μαΐου για τον Δήμο Ξάνθης, ο κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης προχώρησε πριν από μερικές εβδομάδες σε μια κλειστή συνάντηση υποψηφίων, περίπου 20 στον αριθμό, σε ξενοδοχείο της πόλης ενώ επισήμως δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση για αυτή. Παρασκηνιακά φαίνεται πως συντελούνται διάφορες διεργασίες, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν κοινοποιούνται δημοσίως. Νίκος Ανταμπούφης αλλά και Γιώργος Κολλάρος μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινώσει δια του Τύπου τις όποιες κινήσεις τους γύρω από την κατάρτιση των συνδυασμών τους, πέραν μερικών γενικόλογων αναφορών.   

Σε γενικές γραμμές, οι έως τώρα συνδυασμοί – άγνωστο το πόσοι τελικά θα τερματίσουν την κούρσα μέχρι το Πρωτοδικείο και θα συμμετάσχουν αυτοτελώς στις εκλογές – φαίνεται πως ταλανίζονται από μια ιδιαίτερη ανησυχία με δεδομένο ότι οι δεξαμενές των ψήφων είναι συγκεκριμένες και στην κυριολεξία αναμένεται σφαγή για την απόκτησή τους, ενώ τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη δίνουν και παίρνουν. Σε κάθε περίπτωση είναι νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις, ωστόσο το μόνο σίγουρο παραμένει πως η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του εκλογικού σώματος με κορώνες περί “ανεξάρτητων” και “πλουραλιστικών” συνδυασμών, μακριά από κόμματα και χρίσματα (σ.σ. μέχρι και πολυχρωματικά λογότυπα σκαρφίζονται ορισμένοι, ενώ στην ποδιά τους σφάζονται Νομαρχιακές) δεν καρποφορούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια