GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οικολογική βόμβα έτοιμη να εκραγεί στην Ξάνθη – 20 τόνοι τοξικού κλοφέν στη “Φωνή της Αμερικής”

-Υπάρχουν αναφορές πως ήδη το τοξικό ξεκίνησε να διαρρέει από τα μηχανήματα -Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Νέστο αλλά και τις θ...

-Υπάρχουν αναφορές πως ήδη το τοξικό ξεκίνησε να διαρρέει από τα μηχανήματα
-Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Νέστο αλλά και τις θάλασσες του Δήμου Τοπείρου

Μια οικολογική βόμβα τεραστίων διαστάσεων παραμένει εκτεθειμένη και εγκαταλελειμμένη στις εγκαταστάσεις της “Φωνής της Αμερικής” στον Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους επιστήμονες για τους κινδύνους που μπορεί να καιροφυλακτούν. 

Πρόκειται για μια τεράστια ποσότητα τοξικού κλοφέν, πάνω από 20 τόνοι, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή μέσα στις ραδιοφωνικές εγκαταστάσεις, που ως γνωστόν στην κυριολεξία έχει εγκαταλειφθεί. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως σε κανένα άλλο κτήριο της χώρας δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ποσότητα του απαγορευμένου τοξικού κλοφέν. 

Το κλοφέν βρίσκεται τόσο στους μετασχηματιστές όσο και τους πομπούς των εγκαταστάσεων ενώ η ανησυχία των κατοίκων αλλά και των ειδικών εντείνεται από το γεγονός πως σήμερα ο καθένας σχεδόν μπορεί να εισέλθει στον χώρο της “Φωνής της Αμερικής”. Πρόσφατα άλλωστε κατεγράφησαν και μια σειρά από κλοπές και βανδαλισμούς στην περιοχή. 

Ταυτόχρονα, το τοξικό που χρησιμοποιούταν στο παρελθόν ως ηλεκτρομονωτικό και πλέον έχει απαγορευθεί, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις όχθες του ποταμού Νέστου αλλά και την παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Τοπείρου, ενώ υπάρχουν αναφορές πως το κλοφέν ήδη έχει ξεκινήσει να διαρρέει από τα μηχανήματα κάτι που ελέγχεται από τους αρμόδιους. 

Ως γνωστόν το κλοφέν είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο αλλά και επικίνδυνο για το περιβάλλον καθώς μπορεί να διαταράξει πλήρως το οικοσύστημα, ενώ μπορεί να παραμένει ενεργό ακόμη και αν περάσουν εκατοντάδες χρόνια.  

*Η υπόθεση έχει φτάσει στη Βουλή ενώ πολυσέλιδο αφιέρωμα υπάρχει στην Εφ. Real της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια