GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μέσα σε τέσσερα χρόνια έφυγαν 200.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο

Τουλάχιστον 50.000 υπάλληλοι κάθε χρόνο είδαν την πόρτα εξόδου από Δημόσιο την τελευταία τετραετία, αφού όπως είπε ο υπουργός Διοικητικής ...

Τουλάχιστον 50.000 υπάλληλοι κάθε χρόνο είδαν την πόρτα εξόδου από Δημόσιο την τελευταία τετραετία, αφού όπως είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 200.000.

Μάλιστα, παρουσιάζοντας τη μεταρρυθμιστική ατζέντα 2014-2015 της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, στο Ζάππειο, τόνισε πως η ετήσια μισθολογική δαπάνη έχει μειωθεί κατά περίπου 8 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης, «περνάμε πλέον από την επίτευξη ποσοτικών στόχων στην εκπλήρωση ποιοτικών μεταρρυθμίσεων, σε μια ατζέντα που θέτουμε εμείς».

Αναλύοντας την εθνική στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μέσα από το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και στην ενίσχυση της διαφάνειας μέσα από την αναβάθμιση της «Διαύγειας» και την πολιτική ανοικτών δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια