GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Στο πόδι” το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για τη διαθεσιμότητα 15 οδηγών ασθενοφόρων (+VIDEO)

-Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, γιατροί, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και αριστερά κόμματα βγήκαν στην αυλή για να διαδηλώσουν  -Ανησυχία και φόβ...


-Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, γιατροί, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και αριστερά κόμματα βγήκαν στην αυλή για να διαδηλώσουν 
-Ανησυχία και φόβος για το μέλλον των 15 οδηγών ασθενοφόρων αλλά και την αντιμετώπιση των διακομιδών 
-Τραβούν χειρόφρενο τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου, αναλαμβάνει το ΕΚΑΒ τα περιστατικά 

Στο πόδι σηκώθηκε το πρωί της Τρίτης το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης εκφράζοντας την αντίδρασή του στη γεγονός πως δεκαπέντε οδηγοί ασθενοφόρων του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΚΑΒ) τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν, τουλάχιστον, μήνα ώστε στη συνέχεια να μεταφερθούν στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. 

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, το οποίο μια ημέρα πριν είχε απευθύνει σχετικό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, εργαζόμενους και μη, να δώσουν το παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Νοσοκομείο. Μέλη αριστερών κομμάτων βρέθηκαν επίσης στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου τοποθετώντας πανό, ενώ η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών είχε εκδώσει και αυτή με τη σειρά της λίγες ημέρες πριν μια ιδιαίτερα καυστικού περιεχομένου ανακοίνωση για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Ξάνθη. 

Όπως είναι γνωστό η εξέλιξη αυτή αποτελεί φυσικό επακόλουθο του πολυνομοσχεδίου σκούπα που εγκρίθηκε πριν από μερικές ημέρες στη βουλή, κάτι για το οποίο έβαλαν το δικό τους λιθαράκι και οι δυο κυβερνητικοί βουλευτές της Ξάνθης ήτοι οι κ. Αλέξανδρος Κοντός από τη ΝΔ και Δημήτρης Σαλτούρος από το ΠΑΣΟΚ, και στο οποίο προβλέπεται πως όλοι οι οδηγοί ασθενοφόρων στις μονάδες υγείας της χώρας θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, λαμβάνοντας το 75% της μισθοδοσίας τους, ενώ ακολούθως θα μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ. Ωστόσο, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εκφράζουν αρχικά την έντονη ανησυχία τους για τα προβλήματα που θα επιφέρει η εξέλιξη αυτή στην εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων αλλά και για το ποια θα είναι τελικά η εργασιακή τους τύχη. 

“Συμπαραστεκόμαστε στον Σύλλογο των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, που κάνει αυτή την κινητοποίηση για τη διαθεσιμότητα στην οποία οδηγούνται από σήμερα οι 15 οδηγοί του ΚΑΒ που είχαμε στην πόλη μας και ήταν ένα κομμάτι από την κοινωνία και καθημερινά δίνανε την μάχη τους, ήταν εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, βοηθούσαν τα έκτακτα περιστατικά επικουρικά με το ΕΚΑΒ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, συμπληρώνοντας πως “δυστυχώς με την διαθεσιμότητα που θα βγουν αυτοί οι 15 άνθρωποι, θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη διακομιδή των ασθενών, και το πρόβλημα αυτό θα μεταφερθεί στους ίδιους τους πολίτες της Ξάνθης. Ζητάμε από την πολιτεία ακόμα και την τελευταία στιγμή να αναθεωρήσει αυτή την απόφαση και να ενταχθούν κατευθείαν στον νέο φορέα του ΕΚΑΒ οι οδηγοί, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της Ξάνθης”. 

Από τη μεριά της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Ερυφίλη Παπαδοπούλου έκανε λόγο για ακόμη ένα πλήγμα στην δημόσια δωρεάν υγεία. “Είναι το πρώτο μεγάλο πλήγμα στα Νοσοκομεία, ειδικά σε Νοσοκομεία όπως το δικό μας που αποκλειστικά στηριζόταν στην υπηρεσία των οδηγών των ασθενοφόρων του Νοσοκομείου, γιατί το ΕΚΑΒ δεν είχε και τα απαραίτητα πληρώματα ώστε να καλύψει όλες τις βάρδιες, τις οποίες καλύπταμε εμείς. Από την μια στιγμή στην άλλη 15 συνάδελφοι βρέθηκαν στον δρόμο και φυσικά επικρατεί ανασφάλεια τόσο για τους ίδιους, όσο και για τον πολίτη της Ξάνθης” σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια εξηγώντας πως “όφειλαν ήδη όλοι οι άρχοντες του Νομού να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να μην περάσει το άρθρο αυτό του πολυνομοσχεδίου. Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά σοβαρά και θα έχουν σχέση με την δημόσια υγεία”. 

Ένας εκ των δεκαπέντε οδηγών ασθενοφόρων του ΚΑΒ Ξάνθης που τίθεται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και ο κ. Χαράλαμπος Ταερίδης ο οποίος υπογραμμίζει πως “η απόφαση είναι άδικη και θα την πληρώσει ο κόσμος της Ξάνθης. Ήμασταν 27 χρόνια οδηγοί και σήμερα μας σταματάνε. Μας είπανε ότι θα μας πάνε στο ΕΚΑΒ. Θα μας πάνε και πότε; Λένε 20 μέρες ένα μήνα μπορεί να γίνουν και 2 μήνες. Πάντως στενοχωριόμαστε. Φοβόμαστε και ανησυχούμε μήπως δεν μας μεταφέρουν”. 











Δεν υπάρχουν σχόλια