GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απολύθηκε εργαζόμενη της ΕΑΣ Ξάνθης – Αναβρασμός για τις ατομικές συμβάσεις και Επόπτης Εργασίας!

-Προσέφυγαν στη νομική σύμβουλο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης οι εργαζόμενοι και στον Επόπτη Εργασίας  Την πόρτα της εξόδου από την Ένω...

-Προσέφυγαν στη νομική σύμβουλο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης οι εργαζόμενοι και στον Επόπτη Εργασίας 

Την πόρτα της εξόδου από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών μετά από 27 χρόνια εργασίας είδε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής εργαζόμενη στο Τμήμα Επιδοτήσεων, η οποία σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας. 

Ήδη από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας επικρατεί έντονος αναβρασμός στις τάξεις των εργαζομένων της ΕΑΣ οι οποίοι καταγγέλλουν αφόρητες πιέσεις από πλευράς της διοίκησης για υπογραφή ατομικών συμβάσεων, ενώ αποδίδουν την απόλυση της συναδέλφου τους στο γεγονός πως η ίδια αρνήθηκε να συνάψει ατομική σύμβαση. Από την πλευρά της η ΕΑΣ κάνει λόγο για αναδιάρθρωση και κατάργηση των τμημάτων λειτουργίας της.   

“Το πρωί της Δευτέρας πήγαμε στο Εργατικό Κέντρο όπου είχαμε επαφή με την νομική σύμβουλο ενώ στη συνέχεια στην Εποπτεία Εργασίας” αναφέρει ο Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων κ. Καλλικράτης Αλεξιάδης, τονίζοντας πως κατά την άποψη των εργαζομένων η απόλυση της εργαζομένης σχετίζεται καθαρά με την άρνησή της να υπογράψει ατομική σύμβαση. Συνολικά στην ΕΑΣ απασχολούνται 29 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 21 έχουν συνάψει ατομικές συμβάσεις, κάποιοι δέχθηκαν να αποχωρήσουν οικειοθελώς και κάποιοι άλλοι αρνήθηκαν. 

Το Σωματείο Εργαζομένων σε ανακοίνωσή του αναφέρει για το περιστατικό πως “καταγγέλλουμε την ενέργεια της διοίκησης της ΕΑΣ Ξάνθης να προβεί στην απόλυση εργαζόμενης μετά από 27 χρόνια εργασίας επειδή δεν δέχτηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας με μειωμένες αποδοχές κάτω από το κατώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος για αυτήν. 

Η ενέργεια αυτή αποτελεί το επιστέγασμα μιας σειράς πιέσεων που ασκούνται από τη διοίκηση της ΕΑΣ Ξάνθης εδώ και τρια σχεδόν χρόνια προκειμένου να εξαναγκαστούν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ Ξάνθης να υπογράψουν νέες μειωμένες ατομικές συμβάσεις εργασίας. 

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων δηλώνει ότι θα στηρίξει με όλα τα μέσα τόσο τη συγκεκριμένη εργαζόμενη όσο και όποιον άλλον εργαζόμενο υποστεί διώξεις”.  

Δεν υπάρχουν σχόλια