GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τα λερωμένα τ' άπλυτα – Στήλη παραπολιτικών της Ξάνθης

Σημεία και τέρατα στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών τόσο σε δημοτικό όσο και περιφερειακό επίπεδο. Στην Ξάνθη, σύμφωνα με πληροφορίες ...

Σημεία και τέρατα στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών τόσο σε δημοτικό όσο και περιφερειακό επίπεδο. Στην Ξάνθη, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης μέλη συνδυασμού, που ευελπιστεί να κατέβει στη μάχη για τη διεκδίκηση του Δήμου Ξάνθης, φαίνεται πως έχουν μπερδέψει την ενασχόλησή τους με τα κοινά με τη θέση... εργασίας που κατέχουν και μάλιστα σε πόστα που διαχειρίζονται ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι πληροφορίες που φτάνουν σωρηδόν αξιολογούνται με τη σοβαρότητα που τους αρμόζει και άμεσα θα υπάρχουν ανακοινώσεις.  

Κατά τα λοιπά, το σκληρό pressing που ασκείται σε υποψήφιους συνεχίζεται, οι οποίοι στην κυριολεξία βομβαρδίζονται από δυο και τρεις συνδυασμούς που επιχειρούν να τους εντάξουν στο δυναμικό τους. Η απροθυμία φαίνεται πως μέχρι στιγμής κερδίζει με διαφορά, ενώ ο πονοκέφαλος ορισμένων για να κλείσουν συνδυασμούς τους οδηγεί σε “μυστικές” επαφές και συνδιαλλαγές με τους φαινομενικά απέναντι. Οι μέρες πλησιάζουν ωστόσο και η ομίχλη θα αρχίζει σιγά, σιγά να υποχωρεί. Υπομονή. 

Σωτήρες, πατριώτες και απελευθερωτές που φορούν την κορώνα της πολιτικής μπουρδολογίας φαίνεται πως έχουν βρει το αποκούμπι τους στη Θράκη, αναμασώντας ανουσιότητες και πατριωτισμούς της πλάκας προς πολιτικό τους όφελος. Ευτυχώς οι εποχές που τέτοιου είδους πρακτικές έβρισκαν εύπορα εδάφη ανάπτυξης έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το ζητούμενο βέβαια είναι να το αντιληφθούν και οι ίδιοι οι εμπνευστές τέτοιου είδους λογικών.   

Στην υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου σκούπα προχώρησαν οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές της Ξάνθης, ήτοι οι κ. Αλέξανδρος Κοντός και Δημήτρης Σαλτούρος. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί είδηση, δεδομένου του ότι αντίστοιχη στάση έχουν κρατήσει και οι δυο κατά το παρελθόν σε εξίσου επώδυνες για τα μεσαία και λαϊκά στρώματα αποφάσεις. Εκεί άλλωστε αποδίδεται και η γενικότερη απουσία τους από κοινωνικές εκδηλώσεις στην περιοχή, δεδομένου και το γεγονότος πως και οι δυο συνυπέγραψαν την ν-τροπολογία για τα “ρουσφέτια”, όπως χαρακτηρίστηκε, με τους αποσπασμένους υπαλλήλους στα γραφεία των Βουλευτών. Πρόσφατα βρέθηκαν στο στόχαστρο των “εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα” που γέμισαν την πόλη με αφίσες πολιτικής επικήρυξης τους. Μένει να φανεί το πως η έως τώρα στάση τους, σε θέματα κεντρικής πολιτικής αλλά και η εν γένει προσφορά τους στην περιοχή, θα αποτυπωθεί στην κάλπη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όταν γίνουν και εφόσον διεκδικήσουν ξανά μια θέση στο Κοινοβούλιο. 

Παρά την προσπάθεια να  “φουσκωθεί”, καθώς τραβήχτηκε στην κυριολεξία από τα μαλλιά, η υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ με τον ΑΝΕΛ για την Περιφέρεια ΑΜΘ φαίνεται πως σκοντάφτει στο βασικό αρνητικό που παρουσιάζει, στο γεγονός δηλαδή πως δεν επιλέχθηκε κάτοικος της περιοχής στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Αυτό φαίνεται πως αποτελεί τον βασικό σκόπελο που θα πρέπει να ξεπεράσουν, επιχειρηματολογώντας στη δημόσια σφαίρα του διαλόγου, οι ΑΝΕΛ τοπικά για να καταφέρουν να έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία στις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάζεται μια δυστοκία στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ενώ κάτι αντίστοιχο φαίνεται να αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι συνδυασμοί. Τα επικοινωνιακά τρικ που έχει θέσει σε λειτουργία από την άλλη πλευρά η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μιας κατά γενική παραδοχή μη επιτυχημένης παρουσίας στο τιμόνι της Περιφέρεια προκαλούν τόσο τον γέλωτα όσο και τον θαυμασμό, για την ευρηματικότητα των εμπνευστών τους. Από την άλλη, η παρούσα αντιπολίτευση που επιχειρεί να οργανωθεί καλύτερα για να καταφέρει να αναλάβει αυτή τα ινία της Περιφέρειας φαίνεται να χάσκει λίγο στον βηματισμό της. Μερικές προσευχές, κάνα δυο τάματα και μια... φανουρόπιτα ίσως δώσουν την απαιτούμενη φώτιση σε ορισμένους να κινηθούν μεθοδικά και στρατηγικά και να αποτελέσουν το αύριο της Περιφέρειας. 

Λίστα 2.000 και πλέον ανέργων κυκλοφορεί σε γραφεία συνδυασμού που επιθυμεί να διεκδικήσει τον Δήμο Ξάνθης, με τα τηλέφωνα να πέφτουν βροχή και τις υποσχέσεις σύννεφο. Τελικά όσο και να μακιγιαριστεί η μαϊμού πάντα θα ξεχωρίζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια