GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στη Δράμα η χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης - Σε εκδήλωση για τη Νέα Αμισό

Στην Δράμα βρέθηκε η χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του "Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέας Αμισού Δ...

Στην Δράμα βρέθηκε η χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του "Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέας Αμισού Δράμας" στα πλαίσια πρωτοβουλιών του για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την δημιουργία του συνοικισμού της Νέας Αμισού.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του "Δημοτικού Ωδείου" Δράμας, η χορωδία απέδωσε τραγούδια για την πατρίδα μας τον Πόντο ενώ δεν παρέλειψε να αφιερώσει και ένα τραγούδι στις Μάνες όλων μας, με την ευκαιρία εορτασμού της Υπαπαντής του Κυρίου στις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα που κατά την Εκκλησία μας είναι ημέρα γιορτής της Μάνας.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο εξαίρετος νομικός- ερευνητής, δυτικοποντιακής καταγωγής, Θόδωρος Παυλίδης με θέμα "Αμισός, η καρδιά του Δυτικοποντιακού Ελληνισμού" ο οποίος με τον μεστό και άμεσο λόγο του έδωσε μια σύντομη "εικόνα" των ιστορικών στοιχείων αλλά και των θυσιών και της προσφοράς του Δυτικού Πόντου. 

Τον ομιλητή προλόγισε ο καταγόμενος από την Νέα Αμισό Δράμας πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης, Θόδωρος Ρωμανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία και την προσφορά των προσφύγων, ιδιαίτερα αυτών από τον Δυτικό Πόντο, ως αιώνιοι Ακρίτες, στην Ελληνικότητα της Μακεδονία και στην συμμετοχή τους στους αγώνες της πατρίδας μας.

Ακολούθησε δείπνο, με τον ομιλητή αλλά και τα μέλη της χορωδίας, όπου δεν έλειψαν τα καθιερωμένα τραγούδια και οι χοροί.
Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης





Δεν υπάρχουν σχόλια