GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έσκασαν μύτη οι ψησταριές – Γλέντησε η Ξάνθη τον ερχομό του 2014!

-Στήθηκαν εστίες γλεντιών στους δρόμους της πόλης με ποτό, τσίκνα και καλή διάθεση  Την τιμητική τους είχαν το πρωί της Τρίτης, παραμο...

-Στήθηκαν εστίες γλεντιών στους δρόμους της πόλης με ποτό, τσίκνα και καλή διάθεση 

Την τιμητική τους είχαν το πρωί της Τρίτης, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα υπαίθρια γλέντια σε δρόμους και σοκάκια της Ξάνθης, με τις ψησταριές να «σκάνε μύτη» και τους πολίτες να αποχαιρετούν το 2013 ρίχνοντας το για λίγο έξω. 

Μπορεί στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπως η 28η Οκτωβρίου ή η Μιχαήλ Καραολή, να μην αναβίωσε φέτος το έθιμο – σε αντίθεση με παρελθόντα έτη – ωστόσο διαφορετική εικόνα παρουσίαζαν οι λιγότεροι κεντρικοί δρόμοι όπως η Δημοκρίτου και η Βενιζέλου με την κάπνα από τις ψησταριές να δημιουργεί μια ευχάριστη «αιθαλομίχλη». Κρασί, τσίπουρο και κάθε είδους αλκοολούχο ποτό έρρεε άφθονο, με τους οικοδεσπότες των γλεντιών να κερνούν εκλεκτά ψητά στους περαστικούς, μοιράζοντας ευχές για το νέο έτος. 

Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην επαρχιακή οδό Ξάνθης – Λάγους έριξαν κάρβουνα στις ψησταριές τους γλεντώντας με τον δικό τους τρόπο, ενώ επί της Δημοκρίτου στήθηκαν τρεις ψησταριές που πήραν φωτιά με τους πολίτες να αφήνουν για λίγο στην άκρη τα προβλήματά τους και να τσουγκρίζουν τα ποτά τους ανταλλάσοντας ευχές. Στη Βενιζέλου μια μεγάλη παρέα καταστημάτων που εδρεύουν στην περιοχή έστησαν ξέφρενο γλέντι, με πολλή μουσική, ποτό και ψητά ενώ μια παρέα τούρκων τουριστών κοντοστάθηκε να απολαύσει το θέαμα, ζητώντας πληροφορίες για αυτό και βγάζοντας φωτογραφίες με τους οικοδεσπότες.

Ψησταριές στήθηκαν σε αρκετούς δρόμους της πόλης, με το γλέντι να κρατά αμείωτο μέχρι αργά το απόγευμα. 

Το γλέντησαν και τα Ταξί! 
Πιστοί στο ραντεβού τους και φέτος οι οδηγοί Ταξί στην Ξάνθη που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Eurotaxi Ξάνθης στον Ζυγό, ψήνοντας και πίνοντας για την αλλαγή του χρόνου. 

Η ψησταριά δεν σταματούσε να ικανοποιεί τις επιθυμίες των οδηγών Ταξί, που άφησαν για λίγο το τιμόνι ανταλλάσοντας ευχές, προσδοκώντας ο καινούργιος χρόνος να φέρει την ανάκαμψη στον κλάδο τους που πλήττεται βάναυσα από την κρίση. Τα εδέσματα γέμιζαν τα τραπέζια, ενώ το κέφι και η καλή διάθεση δεν έλειπαν από το ξέφρενο γλέντι, με τους αυτοκινητιστές να αποδεικνύουν και εμπράκτως πως ξέρουν να το ρίχνουν έξω.









Δεν υπάρχουν σχόλια