GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απάνθρωπη πόλη η Ξάνθη για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες!

Ως μια πόλη απάνθρωπη για ένα Άτομο με Ειδικές Ανάγκες χαρακτήρισε την Ξάνθη ο κ. Ιωάννης Κουρπαλίδης πρόεδρος του νεοσύστατου Σωματείου Α...

Ως μια πόλη απάνθρωπη για ένα Άτομο με Ειδικές Ανάγκες χαρακτήρισε την Ξάνθη ο κ. Ιωάννης Κουρπαλίδης πρόεδρος του νεοσύστατου Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Ξάνθης, εξηγώντας πως «αυτό το διαπιστώνω καθημερινά στην προσπάθεια μου να πάω στη δουλεία». 

«Έπρεπε οι διοικούσες αρχές να βρουν κάποια λύση όλα αυτά χρόνια. Δεν το έχουν κάνει και αυτό επιδιώκουμε εμείς. Η πόλη είναι αδιάβατη όχι μόνο για τους τυφλούς αλλά και για άτομα με κινητικά προβλήματα» τονίζει ο ίδιος, για να προσθέσει πως στο άμεσο μέλλον τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες της περιοχής ετοιμάζουν μια μαζική κινητοποίηση στους δρόμους της πόλης με στόχο να καταδείξουν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

«Είμαι πεπεισμένος ότι είναι πολύ δύσκολο για ένα άτομο με αναπηρία να κινηθεί μέσα στην πόλη» τονίζει ο ίδιος. 

Παράλληλα το Σωματείο κοινοποίησε διαμαρτυρία προς τον Δήμο Ξάνθης εκφράζοντας τη δυσφορία του για την τοποθέτηση των σπιτιών της Γειτονιάς του Άη Βασίλη πάνω στις διαβάσεις των τυφλών. 

Πιο συγκεκριμένα στη διαμαρτυρία αναφέρονται τα εξής: 
«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για μια ακόμη φορά ο Δήμος Ξάνθης   δεν έλαβε υπόψη τους συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα όρασης όταν έστησε τα σπιτάκια στην κεντρική πλατεία της πόλης για το «χωριό του Αι Βασίλη» παραβιάζοντας τις κίτρινες λωρίδες των τυφλών.

Επειδή δικαίωμα χρήσης της κεντρικής πλατείας της πόλης, όπως και όλων των πεζοδρομίων και πεζοδρόμων έχουν όλοι οι συμπολίτες μεταξύ αυτών και αυτοί με προβλήματα όρασης,

Ζητάμε και παρακαλούμε πολύ να μετακινηθούν ΑΜΕΣΑ όσα από τα σπιτάκια έχουν τοποθετηθεί πάνω στις κίτρινες λωρίδες κυκλοφορίας των συμπολιτών μας με προβλήματα όρασης. Το όλο θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ευελπιστούμε ότι ο Δήμος Ξάνθης θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια