GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δραματικά ανέτοιμο το νέο Δημαρχείο για το Δημοτικό Συμβούλιο!

-Άθλια η μικροφωνική εγκατάσταση της αίθουσας. Δεν ακούγονταν οι δημοτικοί σύμβουλοι -Το μόνο που ήταν στη θέση του ήταν… οι κουρτίνες...

-Άθλια η μικροφωνική εγκατάσταση της αίθουσας. Δεν ακούγονταν οι δημοτικοί σύμβουλοι
-Το μόνο που ήταν στη θέση του ήταν… οι κουρτίνες! 
-Ποδαρικό με πολλές γκρίνιες και παράπονα 

Με πολλά προβλήματα, χωροταξικής και τεχνικής φύσεως, συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο της Κεντρικής Πλατείας, το οποίο ωστόσο παρουσιάστηκε ανέτοιμο να φιλοξενήσει τη συνεδρίαση. 

Η μικροφωνική εγκατάσταση παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα, με τα λεγόμενα των δημοτικών συμβούλων να μην γίνονται ευκρινώς αντιληπτά και στην αίθουσα να επικρατεί μια ακουστική αναστάτωση. Όπως σημείωσε μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κ. Γιώργος Κολλάρος, τα έδρανα δεν ήταν αρκετά για το πλήθος των δημοτικών συμβούλων, με τις καρέκλες να παρατάσσονται η μια σε απόσταση αναπνοής από την άλλη. 

Εντάσεις για την ώρα συνεδριάσεων
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η οποία είχε οριστεί για τη 1.00 το μεσημέρι, μέλη της Αντιπολίτευσης εξέφρασαν σε υψηλούς τόνους την αντίθεσή τους με την ώρα συνεδρίασης του οργάνου, τονίζοντας πως δεν μπορεί αυτή να πραγματοποιείται σε ώρες εργασίας. 

«Δεν είμαστε όλοι δάσκαλοι» ανέφερε ο κ. Θανάσης Ξυνίδης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλο, προσθέτοντας πως «είναι συνειδητή η επιλογή σας για την ώρα των συνεδριάσεων, το κάνετε επίτηδες». Απαντώντας ο κ. Δημαρχόπουλος ανέφερε πως «μακάρι να ήμασταν όλοι δάσκαλοι», ενώ αντιρρήσεις εξέφρασαν τόσο ο κ. Χρίστος Πούλιος όσο και ο κ. Νίκος Ανταμπούφης, επί του χρόνου έναρξης των συνεδριάσεων. 

Ψηφίσματα για τις Κυριακές και Χρυσή Αυγή
Στα εκτός ημερησίας θέματα προς συζήτηση τα μέλη του οργάνου αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σύνταξη ενός ψηφίσματος συμπαράστασης στον εμπορικό κόσμο της Ξάνθης για το μη άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. 

Παράλληλα, αποφασίστηκε η σύνταξη ενός ψηφίσματος καταδίκης της δράσης της Χρυσής Αυγής, αλλά και ένα ακόμη ψήφισμα για τη λειτουργία του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών, το οποίο όπως επισημάνθηκε από προσωρινό έχει γίνει μόνιμο. 

Τα υπόλοιπα θέματα, εντός ημερησίας, της συνεδρίασης τα οποία προέρχονταν στο σύνολό τους από την Οικονομική Επιτροπή, εγκρίθηκαν με μικρές διαφοροποιήσεις ομόφωνα, ενώ αφορούσαν κυρίως την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων για τον καθορισμό δημοτικών τελών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια