GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φωνή… διαμαρτυρίας από τους Κτηνοτρόφους στην Περιφέρεια ΑΜΘ

-Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης στην Περιφέρεια  -Δεν είμαστε πρόβατα για σφαγή, επισημαίνουν οι ίδιοι  Έξω από ...

-Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης στην Περιφέρεια 
-Δεν είμαστε πρόβατα για σφαγή, επισημαίνουν οι ίδιοι 

Έξω από την έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή συγκεντρώθηκαν δεκάδες κτηνοτρόφοι από τον Έβρο, την Ροδόπη, την Ξάνθη, τη Δράμα και την Κομοτηνή πραγματοποιώντας συμβολική διαμαρτυρία και καταθέτοντας ψήφισμα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. 

Οι κτηνοτρόφοι, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, και αφού αρχικά συζήτησαν μεταξύ τους για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στη συνέχεια κατέθεσαν το σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας.  

«Ήρθαμε εδώ σήμερα απ’ όλη την Περιφέρεια για να διαμαρτυρηθούμε για τα προβλήματα που έχουμε, χρόνια προβλήματα, τα ίδια προβλήματα κάθε χρόνο. Το βασικό ωστόσο πρόβλημα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι οι διάφορες πληροφορίες που υπάρχουν, με μορφή φήμης ώστε να δουν τις αντιδράσεις τις δικές μας, αναφορικά με την νέα ΚΑΠ μετά το 2015. Αν αληθεύουν οι φήμες που ακούμε για11 ευρώ το στρέμμα στον βοσκότοπο και 45 στα χωράφια, κάποιοι δεν θα κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Καβάλας κ. Νίκος Δημόπουλος, για να προσθέσει πως «εμείς ήρθαμε εδώ να διαμαρτυρηθούμε πριν γίνει οτιδήποτε, πριν παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση και τους λέμε ότι δεν είμαστε πρόβατα για σφαγή, αλλά θα παλέψουμε για το κομμάτι που μας ανήκει δίκαια, όπως δεν έγινε τόσα χρόνια. Δουλεύουμε 365 ημέρες τον χρόνο με όλες τις καιρικές συνθήκες χωρίς γιορτές και αργίες και απαιτούμε να πάρουμε το κομμάτι των επιδοτήσεων που μας αναλογεί». 

Στο ψήφισμά τους οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν τα εξής:
«Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και σε συνέχεια της από 22/10/2013 ανακοίνωσης διαμαρτυρίας μας, καταθέτουμε το παρόν ψήφισμα στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για να το προωθήσει στην κεντρική κυβέρνηση και στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας.

• Ισόποση στρεμματική ενίσχυση βοσκοτόπων και αγροτεμαχίων με τη νέα ΚΑΠ.

• Εξ ορθολογισμός των επιλέξιμων για ενισχύσεις βοσκοτόπων σε σχέση με τις πραγματικά βοσκήσιμες εκτάσεις και τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά βοσκοτόπια.

• Άμεση πληρωμή όλων των εκκρεμοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ προς τους κτηνοτρόφους.

• ΟΧΙ στο χαράτσι των σταυλικών εγκαταστάσεων και των βοσκοτόπων.

• ΟΧΙ στην υπερφορολόγηση των κτηνοτρόφων.

• Άμεση ενίσχυση με κτηνιάτρους των κτηνιατρικών υπηρεσιών της περιφέρειας.

• Άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων που τα ζώα τους προσβλήθηκαν από την ευλογιά των προβάτων και υποχρεώθηκαν να τα θανατώσουν, με την πραγματική τους αξία ή αντικατάστασή τους με ίδιας κατηγορίας ζώα.

• Άμεση ενίσχυση των κτηνοτρόφων που υποχρεώνονται σε καραντίνα, για τον ίδιο λόγο, με την πραγματική αξία σίτισης των ζώων ή ενίσχυσή τους με ζωοτροφές.

• Λειτουργία του Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστειάδα.

• Νομιμοποίηση σταυλικών εγκαταστάσεων.

Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δράμας
Κτηνοτροφικός Σύλλογος Καβάλας
Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ξάνθης
Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ροδόπης
Συνεταιρισμός Κτηνοτρόφων Έβρου Θρακών Αμνός».

Δεν υπάρχουν σχόλια