GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξάνθη: Παραδοχή Χρυσής Αυγής – «Έχουμε μπει στα σχολεία» (+VIDEO)

-Οι συλληφθέντες σήμερα βουλευτές της Χ.Α. πριν από μήνες το παραδέχονταν δημόσια  Μια σειρά από δράσεις και ενέργειες που ξετυλίγ...


-Οι συλληφθέντες σήμερα βουλευτές της Χ.Α. πριν από μήνες το παραδέχονταν δημόσια 

Μια σειρά από δράσεις και ενέργειες που ξετυλίγουν το κουβάρι λειτουργίας της Χρυσής Αυγής, βλέπουν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας, με τα ηγετικά στελέχη της Χ.Α. να έχουν συλληφθεί και την ίδια την οργάνωση να έχει χαρακτηριστεί ως εγκληματική από τη Δικαιοσύνη. 

Σχεδόν έναν χρόνο πριν, στις 8 Δεκεμβρίου 2012, και κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη, βουλευτές του κόμματος που σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για σύσταση ή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση - και έχουν συλληφθεί - είχαν επιδοθεί σε έναν λεκτικό μαραθώνιο μισαλλοδοξίας, έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στο κέντρο της Ξάνθης.

Χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αναφέρονταν στη μειονότητα της Θράκης, ενώ σε μια αποστροφή των λόγων τους ανέφεραν πως «έχουν μπει πολύ δυνατά στα σχολεία». Σε πρόσφατο ρεπορτάζ της η Εφημερίδα το Έθνος, επισήμανε πως η Χρυσή Αυγή «κάνει  προσπάθειες να διεισδύσει στις σχολικές μονάδες της χώρας, με στόχο να προπαγανδίσει την ιδεολογία της, να εκφοβίσει μετανάστες μαθητές αλλά και όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς εκδηλώνουν αντιφασιστική δράση». Κάτι που όπως φαίνεται και στο βίντεο που κατέγραψε τότε το ThrakiToday.com οι ίδιοι δεν έδειχναν να κρύβουν. 

Αξίζει να σημειωθεί πως την ημέρα των εγκαινίων των γραφείων της ΧΑ στην Ξάνθη, η πόλη βρισκόταν υπό υπερδρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ την ίδια στιγμή αντιεξουσιαστές συγκεντρώνονταν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, προκαλώντας φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής που έδωσαν τότε το παρών στα εγκαίνια προέρχονταν στο σύνολό τους από γειτονικούς Νομούς, κρατούσαν κοντάρια με Ελληνικές καθώς και ασπίδες με τα διακριτικά του κόμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια