GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κήδεψαν τους Σαμαρά – Βενιζέλο στην απεργία της Ξάνθης (+VIDEO)

-Συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία και πορεία στους δρόμους της πόλης -Μικρής έκτασης επεισόδια με μέλη αντιφασιστικών οργανώσε...




-Συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία και πορεία στους δρόμους της πόλης
-Μικρής έκτασης επεισόδια με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων 
-Πάνω από 1.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους το μεσημέρι της Τετάρτης

Κρατώντας ευφυέστατα πανό, χτυπώντας τύμπανα και τενεκέδες και φωνάζοντας συνθήματα ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ξάνθης οι απεργοί το μεσημέρι της Τετάρτης, νεκρώνοντας κατά διαστήματα την πόλη. 

Εκπαιδευτικοί με πορτοκαλί μπλουζάκια και τύμπανα, δημοτικοί υπάλληλοι με πανό – κηδειόχαρτα των Σαμαρά και Βενιζέλου, φοιτητές, μέλη αριστερών οργανώσεων και μέλη του εξωκοινοβουλευτικού χώρου συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης. 

Οι απεργοί, ξεκίνησαν πορεία λίγο μετά τις 11.30 κινούμενοι από τις οδού Μιχαήλ Καραολή, κατευθυνόμενοι έξω από χώρους σχολικών μονάδων. Επί της οδού Λεωφόρου Στρατού σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια, με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων να εκτοξεύουν πέτρες και μπουκάλια απέναντι στους Αστυνομικούς που επιτηρούσαν την πορεία. 

Ακολούθως οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, όπου και πάλι στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Τσιμισκή, κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, υπήρξε ένας μικρός λεκτικός διαπληκτισμός με τις μονάδες των ΜΑΤ και της ομάδας ΟΠΚΕ που βρίσκονταν προληπτικά στον χώρο υπό τον φόβο εκδήλωσης επεισοδίων. 

«Είμαστε σήμερα εδώ, διαδηλώνουμε ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, βρισκόμαστε σήμερα σύσσωμοι δάσκαλοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί υπάλληλοι και όλος ο δημόσιος τομέας ώστε να προσπαθήσουμε για μια ακόμη φορά να δώσουμε ένα μήνυμα ενάντια στις αλλαγές που συντελούνται καθημερινά στην Ελλάδα» σημειώσει ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, τονίζοντας πως «η σημερινή πορεία είναι μια πορεία μεγαλύτερη από τις προηγούμενες και έχει ως απώτερο σκοπό τις περαιτέρω κινητοποιήσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα». 


Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος σημείωσε πως «ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στη δυσκολότερη χρονιά μετά τη μεταπολιτευτική περίοδο και όλα αυτά είναι εξαιτίας των πολιτικών. Εμείς λέμε όχι στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και την υποχρηματοδότηση της παιδείας και της ειδικής αγωγής. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική των Μνημονίων και της ανεργίας». 

Απογοητευμένος από τη συμμετοχή του κόσμου εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως την πιο βάρβαρη των τελευταίων ετών.  


«Ο στόχος είναι ένας, θα πρέπει να σταματήσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική της πιο βάρβαρης και πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που είχε ποτέ μετά τη Μεταπολίτευση η κοινωνία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, τονίζοντας πως  «αυτό που δεν αποδεχόμαστε είναι ότι δεν έχει ξεσηκωθεί ακόμη η κοινωνία. Δεν επιτρέπεται στη Βουλγαρία με μια μικρή αύξηση της ΔΕΗ να πέφτει η κυβέρνηση και να έχουμε υποστεί τα πάνδεινα, να χάνουμε τις δουλείας μας και ακόμη και τις πρώτες κατοικίες μας και δυστυχώς η κοινωνία να μην έχει αντιδράσει. Θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ όλη η κοινωνία πέραν των δημοσίων υπαλλήλων, να είναι οι ιδιωτικός τομέας, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι. Βλέπουμε μια μερίδα υπαλλήλων και όχι όλοι, περίμενα περισσότερο κόσμο. Καλούμε όλη την κοινωνία πριν να είναι αργά».










Δεν υπάρχουν σχόλια