GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μέτρα προστασίας των μαθητών από ατυχήματα στον δρόμο

Μέτρα που θα αποτρέψουν τυχόν ατυχήματα με θύματα μαθητές ανακοίνωσε η Τροχαία. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας τα μέτρα περι...

Μέτρα που θα αποτρέψουν τυχόν ατυχήματα με θύματα μαθητές ανακοίνωσε η Τροχαία. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

- Τη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα.
- Την εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
- Την πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία.
- Την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κλπ), για την αποκατάστασή τους.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ο ρόλος των γονέων και των δασκάλων στην κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών. Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την οδική ασφάλεια των μαθητών, αύριο, θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές και γονείς από αστυνομικούς της Τροχαίας σε δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια