GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πήρε “φωτιά” η ΣΕΚΑΠ – Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας!

-Μύριζε μπαρούτι τις τελευταίες εβδομάδες…  -Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι ζητούν μισθούς 3 μηνών και απαντήσεις για το εργασιακό τους μέλ...

-Μύριζε μπαρούτι τις τελευταίες εβδομάδες… 
-Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι ζητούν μισθούς 3 μηνών και απαντήσεις για το εργασιακό τους μέλλον 

Ανικανοποίητα έμειναν τα αιτήματα των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ τα οποία οδήγησαν τους εργαζόμενους στην προκήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται, τα οποία αντιστοιχούν σε τρεις μισθούς, ενημέρωση γύρω από το εργασιακό τους μέλλον και το μέλλον της εταιρίας καθώς και το επιχειρηματικό πλάνο (business plan) του νέου ιδιοκτήτη. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα από τις 05.45 το πρωί της Πέμπτης απείχαν από την εργασία τους, συμμετέχοντας σε ποσοστό 100% σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. 

Από πλευράς της διοίκησης προτάθηκε στους εργαζόμενους η καταβολή ενός μισθού τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και συνάντηση με τους εργαζόμενους την ερχόμενη Παρασκευή. Αυτό ωστόσο δεν φάνηκε να ικανοποιεί τα αιτήματα των εργαζομένων που ενέμεναν στη στάση τους συνεχίζοντας την απεργία. Μάλιστα το πρωί της Δευτέρας και εφόσον δεν υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων τους οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας και νέα Γενική Συνέλευση ώστε να αποφανθούν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. 

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο, Εργαζόμενοι του Καζίνο Ξάνθης καθώς και ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου. 

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ξάνθης αναφέρει για την απεργία: 
Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να «σπάσει» τον αγώνα οι εργαζόμενοι αποφασιστικά απέργησαν με αίτημα αιχμή την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Από τα ξημερώματα οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. στην Ξάνθη, με την παρουσία τους εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην ΣΕΚΑΠ.

Η ιδιωτικοποίηση της ΣΕΚΑΠ, όπως έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις συνεταιριστικών επιχειρήσεων, φέρνει απολύσεις, μειώσεις μισθών,  χτύπημα γενικότερα στα εργασιακά δικαιώματα. Θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα αποφασίσουν, ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, να διαφυλάξουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. 

Ο αγώνας στη ΣΕΚΑΠ, θα πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους τους κλάδους των εργαζομένων στο Νομό, μιας και η επίθεση που δέχονται οι εργατοϋπάλληλοι είναι ενιαία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια