GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δωρεάν δεκατιανό σε όλους τους μαθητές διανέμει ο Δήμος Νέστου

Ο Δήμος Νέστου έλαβε την πρωτοβουλία να παρέχει καθημερινά δωρεάν δεκατιανό σε όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπα...

Ο Δήμος Νέστου έλαβε την πρωτοβουλία να παρέχει καθημερινά δωρεάν δεκατιανό σε όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την πρώτη ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, θα συνεχιστεί και για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους (Σεπτέμβριος 2013-Ιούνιος 2014).

Η επιλογή του αναδόχου-προμηθευτή προέκυψε έπειτα από Διεθνή Διαγωνισμό μέσω του Ν.Π.Δ.Δ. ΕΥνεστια. Το γεύμα παράγεται από ελληνική εταιρεία της Βορείου Ελλάδος, που πληροί όλες τις προδιαγραφές ελέγχου ISO-HACCP, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Η αποθήκευση των προϊόντων γίνεται σε ψυγεία, τα οποία εγκαθίστανται  σε όλα τα σχολεία, ώστε να αποφευχθεί τυχόν αλλοίωση του προϊόντος και θα πραγματοποιείται καθημερινός έλεγχος της ποιότητας τους.

Σημειώνεται ότι με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο Δήμος Νέστου καινοτομεί και πάλι σε πανελλαδικό επίπεδο και έρχεται να συνεχίσει μια σειρά ενεργειών, που έχει πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθεια της να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των συμπολιτών μας.

Παράλληλα, ο Δήμος Νέστου μέσω του Ν.Π.Δ.Δ. ΕΥνεστία, θέλοντας να ενισχύσει το προνοιακό και κοινωνικό του χαρακτήρα, εφαρμόζει τα τελευταία δύο χρόνια ένα κοινωνικό πρόγραμμα, που στόχο έχει την ανακούφιση των οικονομικά αδύνατων δημοτών του.

Συγκεκριμένα έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις διανομές τροφίμων με συνολικούς αποδέκτες 2000 και πλέον δημότες. Ακόμη, τον Ιανουάριο του 2013 έγινε διανομή καυσόξυλων σε περίπου 150 δικαιούχους.

Το κοινωνικό έργο του δήμου θα συνεχιστεί και για τα έτη 2013 και 2014, καθώς έχει προγραμματιστεί διανομή τροφίμων και καυσόξυλων για τις αρχές Οκτωβρίου 2013 και τα Χριστούγεννα σε τριπλάσιους δικαιούχους σε σχέση με τις πρώτες διανομές.

Ο Δήμαρχος Νέστου, κ. Σάββας Μιχαηλίδης, τόνισε ότι «παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και δεδομένου ότι ο κρατικός κορβανάς είναι άδειος, σε συνδυασμό με τις μειωμένες επιχορηγήσεις πλέον προς τους δήμους, ο Δήμος Νέστου συνεχίζει με διακριτικότητα και σεβασμό να ασκεί ένα σύνολο δράσεων και πολιτικών που στόχο έχουν την ενίσχυση και την προστασία των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια