GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στον Άρειο Πάγο η αιματοχυσία στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης

-Στα 32 περιστατικά που εμπλέκεται η ΧΑ και εστάλησαν στο Άρειο Πάγο και η αιματοχυσία στην Πλατεία της Ξάνθης -Στον ίδιο φάκελο και ο π...

-Στα 32 περιστατικά που εμπλέκεται η ΧΑ και εστάλησαν στο Άρειο Πάγο και η αιματοχυσία στην Πλατεία της Ξάνθης
-Στον ίδιο φάκελο και ο προπηλακισμός του Αλ. Κοντού στο σπίτι του από μέλη της Χρυσής Αυγής 

Στον Άρειο Πάγο έφτασαν δύο περιστατικά που σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην πόλη της Ξάνθης και στα οποία εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή. 

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας με επιστολή του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητά την ένταξη όλων των ποινικών περιστατικών στα οποία είχε ανάμειξη η Χρυσή Αυγή στον αντιτρομοκρατικό νόμο. 

Η επιστολή μάλιστα συνοδεύεται από τους φακέλους συνολικά 32 περιστατικών σε όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων και δύο στην πόλη της Ξάνθης. 

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το περιστατικό προπηλακισμού που γνώρισε ο βουλευτής της ΝΔ στην Ξάνθη κ. Αλέξανδρος Κοντός στο σπίτι του, στις 6 Αυγούστου του 2012, όταν 40 μέλη της Χρυσής Αυγής εκφώνησαν συνθήματα έξω από την οικία του βουλευτή. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού προσήχθη ένα άτομο, αλλά ο βουλευτής δεν επιθυμούσε την ποινική του δίωξη. Για το περιστατικό σχηματίσθηκε δικογραφία. 

Η δεύτερη περίπτωση από την Ξάνθη που συμπεριλαμβάνεται στον σχετικό φάκελο αφορά τη συμπλοκή ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, στις 28 Μαρτίου του 2013, που είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό ενός νεαρού μαθητή λυκείου. Σύμφωνα με τη δικογραφία κατά τη διάρκεια της συμπλοκής 50 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου και 20 μελών της Χρυσής Αυγής τραυματίστηκε ένας μαθητής λυκείου που άνηκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, ο οποίος και νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, αλλά και δύο μέλη της Χρυσής Αυγής. Η συμπλοκή είχε σημειωθεί νωρίς το βράδυ της 28ης Μαρτίου και ενώ η αγορά της πόλης ήταν σε λειτουργία, με την Κεντρική Πλατεία να βάφεται με αίμα και τους πολίτες να παρακολουθούν παγωμένοι τα όσα σημειώνονταν μπροστά στα μάτια τους. 

Ο υπουργός ζητάει όλα τα περιστατικά να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημμελήματα σε κακουργήματα και έτσι αντιμετωπίζονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια