GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης “στο πρώτο κουδούνι”!

Την απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς, έλαβαν οι εκπαιδευτικοί της ...

Την απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς, έλαβαν οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης.  

Μέλη της ΕΛΜΕ Ξάνθης βρέθηκαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης ψηφίζοντας μια σειρά από προτάσεις για κινητοποιήσεις οι οποίες θα κατατεθούν στις 9 Σεπτεμβρίου στη Γενική Συνέλευση των πρόεδρων της ΕΛΜΕ στην Αθήνα. 

Μετά αυτών περιλαμβάνεται η προκήρυξη 24ώρης απεργίας την ημέρα του αγιασμού ή εναλλακτικά και εφόσον η Γ.Σ. των προέδρων της ΕΛΜΕ αποφασίσει κάτι διαφορετικό να πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την ώρα που θα γίνεται ο αγιασμός σε κάθε σχολείο. 

Πιο συγκεκριμένα τα μέλη της ΕΛΜΕ αποφάσισαν:
24ωρη απεργία και δράσεις την Τετάρτη 11/9/2013 ημέρα της έναρξης των μαθημάτων και Γενικές Συνελεύσεις αμέσως μετά για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Στην περίπτωση που δεν θα συμπεριλαμβάνεται η 11η/9 στις μέρες απεργίας που τελικά θα αποφασιστούν από τη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, θα κηρυχθεί στάση εργασίας στις 11 Σεπτεμβρίου από την ΕΛΜΕ την ώρα που θα γίνεται ο αγιασμός σε κάθε σχολείο. Συμπληρωματικά θα παραγγελθούν από το ΔΣ μπλουζάκια με το λογότυπο της ΕΛΜΕ και σύνθημα που θα αποφασιστεί.

Για την πιστότερη εκπροσώπηση του κλάδου και μετά από αίτημα της προέδρου του ΔΣ, ψηφίστηκε ότι σε περίπτωση δεύτερης ψηφοφορίας ή στην περίπτωση που δεν θα βγαίνει απόφαση από τη συνέλευση των προέδρων θα στηριχθεί η δεύτερη πλειοψηφούσα πρόταση δηλαδή απεργία διαρκείας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο του 2ου ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, που πλήττονται βάναυσα από το μέτρο της διαθεσιμότητας, προχωρώντας στο συμβολικό αποκλεισμό των κτηρίων. Οι εκπαιδευτικοί ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας στην είσοδο των σχολείων ενώ παράλληλα φορούσαν μπλουζάκια με συνθήματα κατά των απολύσεων και των περικοπών στον χώρο της εκπαίδευσης. 

«Η επιτυχία όποιας κινητοποίησης αποφασιστεί είναι πολύ σημαντική για το μέλλον του δημόσιου σχολείου. Για το σκοπό αυτό καλούμε κάθε σχολείο να σχηματίσει επιτροπές αγώνα. Επίσης καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να έρχεται σε επαφή με το ΔΣ της ΕΛΜΕ για παρατηρήσεις, προτάσεις και ιδέες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια