GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά των σχολικών φυλάκων της Ξάνθης

-Παραμένουν στις θέσεις τους προσωρινά μέχρι την έκδοση της απόφασης  Τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της διαθεσιμότητας που έχουν καταθέσει...

-Παραμένουν στις θέσεις τους προσωρινά μέχρι την έκδοση της απόφασης 

Τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της διαθεσιμότητας που έχουν καταθέσει 12 σχολικοί φύλακες της Ξάνθης εκδικάστηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης. 

Οι 11 εκ των 12 σχολικών φυλάκων βρέθηκαν στις 10.00 το πρωί στον χώρο των δικαστηρίων, έχοντας τη νομική υποστήριξη της γνωστής δικηγόρου από την Κομοτηνή κ. Παυλίδου Λευκής ενώ στα δικαστήρια βρέθηκε και ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης με τη νομική εκπρόσωπο του Δήμου.

Όπως είναι γνωστό ήδη από τον Ιούλιο οι σχολικοί φύλακες της Ξάνθης έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ωστόσο προσέφυγαν δικαστικώς κερδίζοντας την προσωρινή διαταγή εκτέλεσης των ασφαλιστικών τους μέτρων, απόφαση που τους επέτρεψε μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης τους να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων η δικηγόρος του δήμου υπέβαλε αίτηση απόρριψης αυτών, εξηγώντας στην πρόεδρο του Πρωτοδικείου Ξάνθης πως από την πλευρά του ο δήμος έκανε όσα ορίζει η προβλεπόμενη διαδικασία εκ του νόμου. Η ίδια ζήτησε μάλιστα να καταθέσει και ο δήμαρχος Ξάνθης, ωστόσο όπως επισήμανε η πρόεδρος του Πρωτοδικείου κάτι τέτοιο ήταν περιττό καθώς είχε καταθέσει κατά την έκδοση της προσωρινής διαταγής εκτέλεσης των ασφαλιστικών. 

Από την πλευρά των εργαζομένων κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι σχολικοί φύλακες, για την προστασία των σχολικών μονάδων, του εξοπλισμού τους αλλά και την εν γένει λειτουργία των σχολείων. Όπως μάλιστα επισήμανε ο ίδιος οι σχολικοί φύλακες εποπτεύουν τη χρήση των σχολικών αυλών κατά τα απογεύματα από μαθητές που επισκέπτονται τον χώρο για αθλοπαιδιές και πως σε περίπτωση που εκλείψουν οι φύλακες θα παρατηρούνται εκτεταμένες φθορές και καταστροφές στα σχολεία, όπως συνέβαινε και πριν την πρόσληψή τους.

Η δικηγόρος υπεράσπισης των εργαζομένων προσκόμισε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία δρομολογείται η πρόσληψη 3.800 σχολικών φυλάκων στους ΟΤΑ μέσα ΕΣΠΑ, τονίζοντας πως πρακτικά οδηγούνται σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες για να αντικατασταθούν από άλλο προσωπικό.  

Η πρόεδρος του Πρωτοδικείου αποφάσισε να παραμείνουν στην εργασία τους οι 12 σχολικοί φύλακες, μέχρι και την έκδοση της απόφασής της επί των ασφαλιστικών, κάτι που όπως επισήμανε θα γίνει άμεσα λόγω της ιδιαιτερότητας της περίπτωσης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια