GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μόλις ένας ελεγκτής του ΙΚΑ για τη μαύρη εργασία στη Ροδόπη!

-Τρομακτικές οι ελλείψεις σε προσωπικό στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην Περιφέρεια ΑΜΘ  -Μέσα σε μια τετραετία ο αριθμός των εργαζομένων ...

-Τρομακτικές οι ελλείψεις σε προσωπικό στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην Περιφέρεια ΑΜΘ 
-Μέσα σε μια τετραετία ο αριθμός των εργαζομένων έχει συρρικνωθεί δραματικά 

Μόλις έναν ελεγκτή για την πάταξη της μαύρης εργασίας αριθμεί σήμερα το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Κομοτηνή, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τον έλεγχο του συνόλου των επιχειρήσεων της περιοχής. 

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Υπαλλήλων ΙΚΑ ΑΜΘ κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς, μιλώντας στο ThrakiToday.com, το πρόβλημα των ελεγκτών δεν περιορίζεται μόνο στην Κομοτηνή, αλλά στο σύνολο των ΙΚΑ της ΑΜΘ και οφείλεται στη δραματική συρρίκνωση του προσωπικού την τελευταία τετραετία. 

«Αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Κομοτηνή υπάρχει μόλις ένας ελεγκτής» σημειώνει ο ίδιος, εξηγώντας πως «προβλήματα υπάρχουν και στην Ξάνθη και στον Έβρο, βέβαια εκεί η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη. Μόνο στην Δράμα το τμήμα είναι πλήρες». Η έλλειψη προσωπικού είναι συνάρτηση των απολύσεων και των συνταξιοδοτήσεων των εργαζομένων, οι οποίοι φυσικά δεν αντικαταστήθηκαν ποτέ. 

«Το 2009 στο ΙΚΑ Κομοτηνής υπήρχαν 52 εργαζόμενοι και σήμερα έχουν μείνει μόνο 22» επισημαίνει ο κ. Τσουκαλάς, τονίζοντας πως «η μείωση αγγίζει το 60%. Πανελλαδικά το 2009 ήμασταν 13.000 εργαζόμενοι και το 2013 έχουμε μείνει 5.800, οπότε καταλαβαίνετε τις συνέπειες αυτής της συρρίκνωσης». 

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Τσουκαλάς, αυτό είχε ως συνέπεια τη δημιουργία προβλημάτων στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, καθώς επιτείνεται δραματικά ο χρόνος αναμονής για την έκδοση ενός πιστοποιητικού ή για να βγει κάποιος στη σύνταξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια