GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σάλος για το «ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ» Εισαγγελέας για την εκτροπή Καμμένου

Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελου Μαδεμλή, ο οποίος ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία ...

Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελου Μαδεμλή, ο οποίος ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του Πάνου Καμμένου για το αδίκημα της διέγερσης, προκάλεσε η ενέργεια του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων να προτρέψει δημόσια κατοίκους της Ιερισσού Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη και πρώην υπουργό, Χρήστο Πάχτα.

Το πρωτοφανές περιστατικό για αρχηγό κόμματος, που προκάλεσε σάλο και έντονες αντιδράσεις, έγινε την περασμένη Τετάρτη μετά την ομιλία του στο Βελλίδειο στη ΔΕΘ, όταν τον πλησίασαν κάτοικοι από τη Χαλκιδική οι οποίοι αντιδρούν στην εγκατάσταση της μονάδας χρυσού.

«Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Λιντσάρετέ τον, είμαι μαζί σας...», ακούγεται να λέει ο Π. Καμμένος και έχει καταγραφεί σε βίντεο. Προηγουμένως στην ομιλία του ο Π. Καμμένος προέτρεψε τους κατοίκους «να πάνε τώρα στη Χαλκιδική και να ανατρέψουν τον Χρήστο Πάχτα».

Ποινή φυλάκισης
Η προκλητική ενέργεια του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε χθες την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος με εντολή του στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία και να διαπιστωθεί αν ο Π. Καμμένος τέλεσε το αδίκημα της διέγερσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα, όποιος δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας και την παράδοση στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, αυτή αναμένεται να τη διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε, όπως αναμένεται, να αποσταλεί στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Π. Καμμένος σε δηλώσεις του δεν αμφισβητεί το γεγονός, αλλά επιχειρεί να αντεπιτεθεί λέγοντας: «Μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στα φρούτα, στα λαχανικά και σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή, δεν χρειάζεται να παρέμβει για μένα, παραδίνομαι μόνος μου», ενώ σε άλλο σημείο επιτίθεται κατά του Ευ. Βενιζέλου: «Η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε ο κ. Βενιζέλος στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΕΝ κ. Βορίδη για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου τον ταυτίζει με τη Χρυσή Αυγή»!

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρέμβαση του εισαγγελέα, ενώ ανέφερε ότι και ο ίδιος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την παραδειγματική τιμωρία του Π. Καμμένου.

«Δε νοείται αρχηγός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης να προτρέπει στην αναίρεση της ουσίας της δημοκρατίας, που είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα από τον διάλογο», ανέφερε ο Χρ. Πάχτας, τονίζοντας ότι «απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές οφείλουμε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή τον αγώνα μας, για να πείσουμε ότι ο δρόμος της συνεννόησης και της αρμονικής συνύπαρξης είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Πυρά από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
«Ο επίδοξος βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής των αντιλήψεων και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής», επισημαίνει η ΝΔ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

«Το κάλεσμά του σε πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη δεν απέχει από τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν οι επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος. Τέτοια παιχνίδια κοινωνικού διχασμού και βίας δεν αντέχει ο τόπος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για απαράδεκτη φασίζουσα προτροπή του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., που έρχεται μετά τις ενέργειες ωμής βίας των χρυσαυγιτών βουλευτών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Καμμένος συζητά με τον κ. Τσίπρα για πολιτικές συνεργασίες και την ίδια ώρα χρησιμοποιεί φρασεολογία και μεθόδους της Χρυσής Αυγής. Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές», επισημαίνεται.

«Οι προτροπές του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα εκλεγμένου δημάρχου αποτελούν άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των φαινομένων βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει: «Δυστυχώς ο κ. Καμμένος έρχεται να προστεθεί στους πολιτικούς εκείνους που θεωρούν ότι με τη βία και τους προπηλακισμούς μπορεί να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Η ρητορική του κ. Καμμένου είναι επικίνδυνη».

Κριτική στην... Εισαγγελία
Πολιτικά ακραία και άστοχη χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ την αναφορά του Π. Καμμένου, σχολίασε ωστόσο επικριτικά την παρέμβαση της Εισαγγελίας, κάνοντας λόγο για σπουδή να ασκήσει δίωξη εναντίον του.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός γεννά ερωτήματα γιατί την ίδια ώρα μένουν στο απυρόβλητο οι βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Σχολιάζοντας το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, να ασκηθεί δίωξη κατά των στελεχών της ΧΑ ή να μην ασκηθεί δίωξη στον κυβερνητικό του εταίρο για προτροπή σε άσκηση βίας;».
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια