GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο φιλόξενες χώρες του κόσμου για τους τουρίστες

Παρά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και έχουν θορυβήσει την ελληνική κοινωνία είναι γεγονός πως η χώρα μας αποτελούσε πάντα έναν ...

Παρά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και έχουν θορυβήσει την ελληνική κοινωνία είναι γεγονός πως η χώρα μας αποτελούσε πάντα έναν φιλόξενο προορισμό για εκατομμύρια τουρίστες, ωστόσο, έρχεται, πλέον, και η επίσημη αναγνώριση.

Η ιστοσελίδα hotels.com, μια από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές σελίδες στον κόσμο, πραγματοποίησε έρευνα σε δείγμα 27.000 ταξιδιωτών οι οποίοι κατέταξαν τη χώρα μας μέσα στους δέκα πιο φιλόξενους προορισμούς.

Σε αυτό συνέβαλαν οι σταθερές, κατά μέσο όρο, ξενοδοχειακές τιμές για το πρώτο εξάμηνο του έτους, γεγονός που οδήγησε και σε αύξηση της έλευσης τουριστών στη χώρα.

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» η έρευνα καταγράφει κυρίως ξενοδοχειακές τιμές σε κάθε δωμάτιο ανά διανυκτέρευση και σημειώνει ότι οι διεθνείς αφίξεις κινήθηκαν ανοδικά, αλλά και τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 10%.

Από τα ευρήματα προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση σε ότι αφορά τους πιο φθηνούς προορισμούς με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 106 ευρώ, ενώ καταλαμβάνει την 7η θέση στη λίστα με τους πιο φιλόξενους προορισμούς στον κόσμο.

Στη δεκάδα επίσης βρίσκονται οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη, η Ιταλία, το Μεξικό, η Γερμανία, η Αγγλία και η Αυστραλία.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως η χώρα μας παρουσιάζεται φθηνότερη από τους υπόλοιπους «ανταγωνιστές» της στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς Αίγυπτος, Τουρκία και Κύπρος έχουν μεγαλύτερο μέσο όρων χρεώσεων στις ξενοδοχειακές τιμές.

Την υψηλότερη μέση τιμή είχαν: το Ομάν με 222 ευρώ, το Μονακό με 220 ευρώ και ο Μαυρίκιος με 204 ευρώ. Οι πιο ακριβές πόλεις με βάσει τις τιμές στα ξενοδοχεία 5 αστέρων ήταν η Γενεύη με 447 ευρώ και η Νέα Υόρκη με 400 ευρώ. Αντίθετα, οι πιο φθηνές ήταν η Βαρσοβία με 88 ευρώ και η Πίζα με 125 ευρώ.

Η Αθήνα πιο φθηνή και από το Κάιρο
Στη ζώνη των φθηνών προορισμών, όπως αναφέρει η εφημερίδα, βρέθηκε η Αθήνα για το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με την έρευνα της Hotels.com. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τη σύγκριση των ξενοδοχειακών τιμών σε 111 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα, η Aθήνα κατατάχθηκε στην 21η θέση μεταξύ των προορισμών με τις φθηνότερες τιμές, διαθέτοντας το δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση, στην τιμή των 88 ευρώ, χωρίς καμία μεταβολή σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2012. Υψηλότερες τιμές είχαν πολλές «ανταγωνίστριες» πόλεις, όπως η Κωνσταντινούπολη με 126 ευρώ και αύξηση 7%, το Κάιρο με 132 ευρώ και αύξηση 16% και η Μαδρίτη με 96 ευρώ και πτώση 3%.

Οι πόλεις όπου καταγράφηκαν οι υψηλότερες τιμές ήταν το Μόντε Κάρλο με 225 ευρώ (μείωση 10%), η Μόσχα με 224 ευρώ (αύξηση 5%) και το Ρίο ντε Τζανέιρο με 215 ευρώ (πτώση 1%).

Οι πόλεις με τις υψηλότερες αυξήσεις ήταν το Κανκούν με άνοδο 32% (175 ευρώ), το Σαρμ ελ Σέιχ με άνοδο 30% (124 ευρώ) και το Μαρακές με άνοδο 24% (107 ευρώ). Αντίθετα, οι πόλεις με τις μεγαλύτερες μειώσεις ήταν η Βαρσοβία με πτώση 20% (77 ευρώ), το Κίεβο με πτώση 18% (122 ευρώ) και το Σάο Πάολο με πτώση 17% (142 ευρώ). Καλύτερη πόλη για διασκέδαση με τη φθηνότερη ξενοδοχειακή τιμή (στα 89 ευρώ) αναδείχθηκε η Αγία Νάπα. Καλύτερος ρομαντικός προορισμός με την καλύτερη τιμή (94 ευρώ) επιλέχθηκε η Σεβίλλη.

Η Λισσαβώνα αναδείχθηκε η καλύτερη πόλη που έχει παραλία με τη φθηνότερη τιμή (94 ευρώ). Η καλύτερη πόλη για ποδοσφαιρόφιλους με τη φθηνότερη τιμή (79 ευρώ) επιλέχθηκε το Ντόρτμουντ και η πιο «πολυτραγουδισμένη» πόλη με τη φθηνότερη τιμή (79 ευρώ) το Μέμφις.

Δεν υπάρχουν σχόλια