GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Γ. Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη: «Το Μνημόνιο έχει αποτύχει πλήρως»

Στην Ξάνθη βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής και τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης.  Ο κ. Σταθάκης παρουσίασε ...

Στην Ξάνθη βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής και τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης. 

Ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος του για την έξοδο της χώρας από την κρίση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το Μνημόνιο έχει αποτύχει πλήρως, διογκώνοντας την φτωχοποίηση και εκτινάζοντας την ανεργία», εξηγώντας πως «η κατάσταση σήμερα είναι τόσο δραματική ακριβώς λόγω της αποτυχίας του Μνημονίου». 

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα αναποτελεσματικό μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο στηρίζεται στη μείωση μισθών και συντάξεων αλλά και στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Το εργατικό δυναμικό της χώρας είναι μορφωμένο και δεν είναι συμβατό με την ανάπτυξη που εδράζει σε ένα χαμηλού κόστους εργατικό δυναμικό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης, επισημαίνοντας πως «η συρρίκνωση του βασικού μισθού έχει διαλύσει τον κόσμο της εργασίας. Δεν μπορεί να γίνει ανάκαμψη της οικονομίας αν δεν υπάρξει επιστροφή των κατώτατων μισθών και συντάξεων στα δεδομένα του 2009».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για την ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης αλλά και την αναδιανομή του φορολογικού φάρους, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν ευκατάστατα στρώματα της κοινωνίας που απολάμβαναν και συνεχίζουν να απολαμβάνουν φορολογική ασυλία και αυτό πρέπει να ανατραπεί.

«Η πολιτική διέξοδος είναι οι εκλογές»
«Η πολιτική διέξοδος είναι οι εκλογές και η ανάδειξη μιας κυβέρνησης της ευρύτερης αριστεράς με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» εκτιμά ο κ. Σταθάκης, αποδεχόμενος πως υπάρχουν προβλήματα στη συνεργασία των αριστερών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

«Η ΔΗΜΑΡ διανύει μια κρίση ταυτότητας. Ενεπλάκη στην κυβέρνηση συνεργασίας και η στάση της προκάλεσε μειδιάματα. Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί αυτή η αναζήτηση ταυτότητας από τη ΔΗΜΑΡ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ενώ για το ΚΚΕ αλλά και άλλες εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις ανέφερε πως αρνούνται να συνεργαστούν προβάλλοντας ως πρόσχημα την ευρωπαϊκή προοπτική. «Ο πολιτικός χάρτης θα αλλάξει στις επόμενες εκλογές. Η λύση είναι μόνο η ενότητα όλων των δυνάμεων που θα συμβάλλουν στην έξοδο από την κρίση» πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια